CHP'li Türkmen'den istifa geldi

Fatura tartışmaları ile gündeme gelen CHP'li Elif Doğan Türkmen TBMM Divan Üyeliği'nden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1 milyon 200 bin liralık haberleşme faturasıyla gündeme gelen, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in bugün divan başkanlığından istifa için dilekçe verdiğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin babası Mustafa Tanrıverdi'nin cenaze törenine katıldı. Cenaze töreni öncesinde, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özel, CHP milletvekili Elif Doğan Türkmen'in, TBMM divan başkanlığı üyeliğinden istifasını verdiğini söyledi. Özel, "Başkanlık divanı üyesi Elif Doğan Türkmen az önce başkanlık divanından istifa ettiğine dair dilekçesini TBMM'deki nöbetçi katipliğe sundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisinin istifa etmesini uygun olacağını ifade etmiş, bu beklentisini iletmişti. Elif hanımda Genel Başkanın talebi üzerine TBMM'ye Başkanlık divanından dilekçeyi bugün nöbetçi memurluğa verdi. Konuyla ilgili pazartesi günü gerekli işlem meclis başkanlığı tarafından yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Faturası en kabarık 10 vekilFaturası en kabarık 10 vekil

Tartışmalardan sonra istifası istenen Türkmen'in, bu karara sıcak bakmadığını belirtilmişti. İstifa talebinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmesinin ardından Türkmen, "İstifa gerektiren bir durum olduğunu düşünmüyorum ama partimin kararına uyarım. Genel Başkanımız ile konuştuktan sonra gereğini yaparım" ifadelerini kullanmıştı. (DHA)

CHP fatura skandalında istifa istediCHP fatura skandalında istifa istedi

Milletvekilinden '1.2 milyonluk fatura' açıklamasıMilletvekilinden '1.2 milyonluk fatura' açıklaması

CHP'li Elif Doğan'dan istifa açıklamasıCHP'li Elif Doğan'dan istifa açıklaması