Aysel Tuğluk'a istenen ceza belli oldu

HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında hazırlanan iddianamede "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan 117 sayfalık iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) kuruluşu, yapısı, amaçları ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgiye yer verildi.

Tuğluk'un KCK/TM içerisinde faaliyet yürüttüğü savunulan kişilerle toplantılara katıldığı savunulan iddianamede, "Bahse konu toplantılardan birinde kendisinin 'öz eleştiri' vermesi istendi. Kendisinin 'öz eleştiri' vermekten kaçındığı ve 'Meclis bana heyecan vermiyor, merkezi olarak Türkiye gündemine oturacak bir plan işletilmemiş, kim ne yapıyor takip edilmemiş' şeklinde değerlendirme yaparak DTK yapılanması hakkında bazı eleştirilerde bulunmuştur" denildi. (HABER MERKEZİ)