MHP'li seçmenin 'evet' oyu için yüzdeli tahmin

Yazar Kemal Can, referandumda MHP'li seçmenin 3'te 1'inin ‘evet’ oyu verebileceğini bunun da toplam oyun yüzde 4'üne tekabül edeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP ve milliyetçilikle ilgili araştırmaları ile tanınan gazeteci-yazar Kemal Can'dan referandumda MHP'li seçmenin 3'te 1'inin 'evet' oyu vereceğini, bunun da toplam oyların yüzde 4'üne denk geleceğini söyledi “Devlet ve Kuzgun”, “Türkiye’de sivil toplum ve milliyetçilik”, “Devlet, Ocak, Dergah” kitaplarının yazarı Can’la, Birgün gazetesinden Meltem Yılmaz'a yaptığı açıklamada, "Benim tahminim MHP’nin oyu şu an ne kadarsa, onun ancak 3’te 1’ini ‘evet’ olarak sandığa taşıyabilir. Bu da 4 puana tekabül eder. Dolayısıyla referandum sonucunu belirleyecek olan, AKP’nin kendi seçmenini motive edip evet için sandığa götürüp götüremeyeceğidir. Referandumdan çıkacak genel sonuç ise, süreçle çok alakalı. 7 Haziran-1 Kasım arasındaki performansla seçmen bir tür rehin alarak ‘evet’e mecbur hale getirilebilir. İster kampanya imkanlarıyla ister terörize ederek. 12 Eylül Anayasası’nın referandumunda büyük bir çoğunlukla evet oyu vermeyi gibi, 'lanet olsun ne istiyorsa onu alsın yeter ki biz huzur bulalım' düşüncesiyle evet oyu verilebilir" dedi.

kemal Kemal Can

'HAYIR' MHP'Yİ DEĞİL AKP'Yİ TARTIŞTIRIR'

Can, Meclis’teki oylamada da 10 milletvekili hayır oyu verdiği hatırlatarak MHP seçmeninden 3’te 1 oranında oy çıkmasının parti içindeki bölünmeye çok etkisi olmayacağını söyledi. Can, "Daha önceki pek çok seçimde de MHP seçmeni çeşitli politik atmosferlerde farklı refleksler gösterdi. Cumhurbaşkanı seçimlerinde de keza. Dolayısıyla seçmenin, Genel Merkez’in tavrına uyumlu davranıp davranmadığı politik dalgalanalar yaratmıyor MHP içinde, çünkü parti buna alışık. Bu referandumdan hayır çıkması halinde, asıl politik tartışmayı AKP üzerinde oluşturur, MHP üzerinde değil" dedi.

RÖPORTAJIN TAMAMI

Etiketler MHP oy Kemal Can