Deniz Baykal: AKPM'deki oylamadan asıl kaçan AKP'dir

AKPM'de Türkiye'nin izlemeye alınması oylamasına AK Parti milletvekillerinden sadece birinin katıldığı ortaya çıktı. CHP milletvekili Deniz Baykal, "Oylamadan asıl kaçan AKP'dir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi Deniz Baykal, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) Türkiye ile ilgili izleme kararı oylamasına 11 AK Parti milletvekilinden sadece 1'inin katıldığını belirterek, "Oylamadan asıl kaçan AKP'dir" dedi.

AKPM toplantısında Türkiye'nin yeniden izleme sürecine alınmasıyla ilgili oylamaya CHP'li 4 milletvekili katılmadı. Türkiye Delegasyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Talip Küçükcan, CHP'nin oylamaya katılmamasını eleştirerek, Türkiye aleyhtarı bir duruş sergilemekle suçladı.

Talip Küçükcan'ın sözlerine CHP milletvekili Deniz Baykal'dan yanıt geldi. CHP'li 3 milletvekili ile birlikte AKPM toplantısına katılan Baykal, oylamaya katılmama kararı ve gelen eleştirilerle ilgili şunları söyledi:

"AKP'nin 11 üyesi var. Oylamayı bırakın, AKP toplantıya milletvekillerini bile göndermedi. Sadece Talip Küçükcan geldi. AKP'nin oylamanın kaderini değiştirecek 10 milletvekili bu toplantıda yoktu. AKP korktu ve kaçtı. Biz ilk günden itibaren bu kararın Türkiye'ye zarar vereceği düşüncesini tüm parlamenterlerle paylaştık. Ama demokrasi, hak ihlalleri açısından kendi savunduğumuz değerlerle çatışmamak için oylamaya katılmadık. Ama şu bilinmeli ki esas oylamaya katılmayan AKP'dir. Biz Türkiye'de hak ihlalleri olduğunu söylüyoruz. Bunun olmadığını söyleyen AKP ise, oylamaya katılmayarak bu oylamadan kaçan asıl taraf olmuştur. Biz yaşanan hak ihlallerine rağmen bu kararın doğru olmayacağını ifade ettik. Fakat AKP'liler bir kulis çalışması yapmaya dahi gelmediler."

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye'deki son gelişmelerin acil gündeme alınarak görüşülmesi yönündeki talebi oy çokluğu sağlanamayarak reddetmişti. (DUVAR)