CHP'den 'hayır' için yol haritası

CHP'nin referandum kampanyasının ana hatları belirlenmeye başladı. Hedef kampanyayı 'partiler üstü' anlayışla yürütmek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP, TBMM'de kabul edilen ve gelecek aylarda referanduma sunulması beklenen 'başkanlığı' içeren anayasa değişikliğine karşı stratejisini belirlemeye başladı. CHP'nin kampanyasında medyada özel çalışmalar yapılacak, STK'larla ortak çalışmalar yürütülecek.

Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre, TBMM’de 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin referandum eşiğinde kabul edilmesinin ardından 'hayır' kampanyası yürütecek olan CHP, kampanyasının ana hatlarını belirlemeye başladı. Kampanyayı 'partiler üstü' bir biçimde götüreceğini ilan eden Kılıçdaroğlu, 'demokrat', 'muhafazakar', 'mütedeyyin' ve 'sosyalist' çevrelere 'ortak mücadele' çağrısı yaptı.

VEKİLLER DE SAHAYA İNECEK

Kılıçdaroğlu’nun bu süreçte siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile de temas edeceği ifade edildi. Alınan karar gereği, sadece Genel Başkan Kılıçdaroğlu değil, MYK ve PM üyeleri ile milletvekilleri de sahada aktif olarak görev yapacak. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün koordinasyonunda eski milletvekilleri ve eski PM üyelerinin de süreçte aktif rol alması amacıyla bir çalışma takvimi belirlenecek. Olası kurultayda potansiyel genel başkan adayları arasında gösterilen Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de sadece Yalova’da değil aralarında İstanbul, Bursa ve Bolu’nun da bulunduğu Marmara ve Batı Karadeniz’de kapsamlı bir saha çalışması yürütmesi bekleniyor.

Öte yandan parti kurmayları referandum sürecinde, hava şartlarını da dikkate alarak açık hava toplantılarından ziyade salon toplantılarına ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyor.

MEDYAYA ÖZEL AĞIRLIK VERİLECEK

Bu çerçevede, özellikle sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelinilmesi öngörülüyor. Referandum olması nedeniyle partinin ekstra hazine yardımı almamasından kaynaklı olarak, kampanya bütçesinde sıkıntılar yaşanabileceği ifade ediliyor. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun, kampanya boyunca akşam saatlerinde televizyon, sabah saatlerinde ise radyo programlarına katılması planlanıyor. (HABER MERKEZİ)