AK Gençlik'in referandum planı

AK Parti Gençlik Kolları, başkanlık referandumu için İstanbul'da yapacağı çalışmaları, 'İstanbul Güçlü Gelecek' sloganı ile yürütecek. Çalışma planında 2.5 milyon genç seçmene isme özel mektupların kapı kapı iletilmesi de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Gençlik kolları, 'AK Gençlik' İstanbul'da referandum için yürüteceği çalışmayı planladı. İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, Star gazetesinden Yakup Köse'ye yaptığı açıklamada, 'İstanbul Güçlü Gelecek' başlığıyla yapacakları çalışmaları anlattı. Ayhan'ın açıklamalarının ilgili bölümü şöyle:

'İstanbul Güçlü Gelecek' adıyla başlattığınız yeni projenizden bahseder misiniz?

Biraz evvel değindiğim gibi, partimizin temel yapısı Sandık Yönetim Kurulu'dur. Şu anda ağırlıklı olarak Mahalle Yönetimlerimiz bilinir. Hâlbuki bizim toplumla iç içe olduğumuz temel taş sandıklardır. Bu yapının esası şudur:  Sandığımızda kimler vardı bizim? Kapı komşularımız, sokak arkadaşlarımız, beraber büyüdüğümüz, top oynadığımız, çay içtiğimiz, misafirliğe gittiğimiz dost ve komşularımız. Siyaset bizim kültürümüzde, partimizde, davamızda halka hizmet etmek demektir. O zaman temel siyasetimizi, halka hizmet götürme meselesini, halkla hemhâl olma meselesini öncelikle kendi komşularımızla yapmamız gerekir. Söylem-eylem bütünlüğü olan, dediğini yapan, yaptığını anlatan bir partinin mensupları olarak çalışmamıza önce buradan başlatmalıyız. İşte SYK’ların bulunduğu nokta budur. Kendi siyasetini kendi dostuyla, komşularıyla yapan, liderimizin mesajını onlara veren, onlardan aldığı bilgiyi de partimize ulaştıran kilit insan konumundadır Sandık Yönetim Kurullarımız. Bu noktada referandum henüz gündeme gelmeden, Başbakanımızın teveccühleriyle başladığımız bir çalışma. Başbakanımız tüm genç seçmenlerimizi, ki İstanbul’da şu ânda 18 ile 30 yaş arasında 2,5 milyon genç seçmenimiz var. Her birinin ismine özel mektuplar kaleme aldı ve bize de şu görevi yüklediler: “Genç seçmenlerimizin her birini kapı kapı ziyaret edip mektuplarını, mesajımızı ulaştırın. Zira 15 Temmuz’da gençliğin çok önemli, çok dik bir duruşu oldu darbeye karşı. Onlara karşı şükranlarımızı iletin.” Biz de bu görevi üstlenerek bir proje, bir kampanya hâline getirdik.

Teşkilâtınızın temel omurgası nedir?

Cumhurbaşkanımız partimizi kurarken teşkilâtımızın temel omurgasına Sandık Yönetim Kurullarını (SYK) koymuş. Demiş ki, “3 tane gençten oluşan bir sandık yönetim kurulumuz olacak.” Diğer kademelerde de aynı. Onun hemen bir adım üstünde mahalle teşkilâtımız var, onun bir adım üstünde ilçe teşkilâtımız var, onun bir adım üstünde il teşkilâtımız var, ondan sonra da genel merkez teşkilâtımız var.

Gençlerle buluşmada FETÖ, 15 Temmuz Anadolu’yu işgal teşebbüsü ve bundan sonra FETÖ ve benzeri ihanet şebekelerinin yapabilecekleri de anlatılacak mı?

FETÖ kötülükte ve hainlikte sınırının olmadığını ispatladı. Bir gencimizin kapısına gittiğimiz zaman ülkenin içinden geçtiği durumu da, ülkeye yönelik tüm tehditleri de anlatmak vazifemiz. Genç kardeşlerimize Başbakanımızın selâmını götürüyoruz, “ülkemizin selâmeti için el ele ver, beraber yürüyelim” diyoruz. birlikteyuruyoruz.org diye bir internet sitemiz de var. Burada genç kardeşlerimize diyoruz ki, “Gel, bizimle beraber Türkiye’nin geleceği için çalış. AK Parti’ye de kendi öneri, fikir ve projenle gel”.

RÖPORTAJIN TAMAMI