'Meclis’te şiddet yaşanmasına izin vermeyeceğiz'

HDP'li kadın milletvekilleri TBMM'de yaşanan kavgayla ilgili açıklama yaptı. HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, yaşananları sadece bir özürle geçiştirilemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Mizgin Irgat, Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp ve Leyla Birlik, TBMM'de yaşanan kavga ile ilgili açıklama yaptı.

"Az önce Genel Kurul'da vahim bir şiddet olayını yaşadık" diyen HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, yaşananların sadece bir özürle geçiştirilemeyeceğini söyledi.

Meclis'te kadın grubu olan tek parti olduklarını belirten Kerestecioğlu, "Hangi kadının başına gelirse gelsin şiddete daha önce de karşı çıktık. Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, demokratik hakkını kullanarak Meclis kürsüsünde kendini kelepçeleyerek bu teklife 'hayır' dedi ve bir süre orada durdu" şeklinde konuştu.

Nazlıaka'nın eli şişmeye başladığı için yardımcı olmak istediklerini aktaran Kerestecioğlu, AK Parti'li kadın vekillerin ceplerine tornavida koyarak yaklaştığı ifade etti. Kerestecioğlu, "Aylin Hanım da kendisine bir yönelim olacağını hissederek bizleri, tüm kadın vekilleri yanına çağırdı. O sırada sanıyorum makasla müdahaleye Aylin Hanım’ın çığlıkları başladı" dedi.

Nazlıaka: Meclis'te ilk kez kadın şiddeti yaşandıNazlıaka: Meclis'te ilk kez kadın şiddeti yaşandı

'BİR KADINDAN GELMESİ ÇOK DAHA VAHİMDİR'

AK Parti milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in elini kaldırarak tehditte bulunduğu dile getiren Kerestecioğlu, yaşananları şu sözlerle anlattı: "Arkasından merdivenlerin üstüne çıkarak Meclis Başkanvekilimizin göğsüne tekme attı. Bu asla kabul etmeyeceğimiz, hiçbir şekilde en ufak bir özürle geçiştirilemeyecek olan bir olaydır şiddettir. Erkek milletvekilleri de yönlendirmeye çalıştı ama bir kadından bunun gelmesi çok daha vahimdir."

'ÇELİK'İN SAÇLARI KOPARILDI'

Buldan'ın hastaneye kaldırıldığını aktaran Kerestecioğlu, "Burcu Çelik yüzüne darbe aldı, saçları koparıldı. Şafak Pavey yere düştü, onun yere düşmesi de asla kabul edilemez bir şeydir. O yerden kaldırılmaya çalışılırken tüm bu darp ve müdahaleler başladı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanına kararname yetkisi kabul edildiCumhurbaşkanına kararname yetkisi kabul edildi

Yaşananların bir özürle geçiştirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Kerestecioğlu, "'Bunlara vurdum elim kirlendi' diyebilen bir kadın vekille karşı karşıyayız. 'Köpek giremez' dövizinden sonra Meclis’e şimdi 'kadın giremez' döviziyle gelecektir. Şiddetle kınıyoruz" sözleri ile açıklamasını sonlandırdı. (HABER MERKEZİ)