'Hükümet Hatay'da 'hayırcı' avına çıktı'

Hatay'da dün gözaltına alınan 34 kişinin serbest bırakılması çağrısıyla Ankara'da bir basın açıklaması yapıldı. Bir araya gelen siyasi partiler ve sendikalar "Hükümet adeta hayır'cı avına çıkmıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA-  Çarşamba günü sabaha karşı eş zamanlı olarak yapılan ev baskınlarıyla HDP, SYKP, ESP, EMEP, SODAP ve Eğitim-Sen üyeleri olmak üzere 34 kişinin gözaltına alınması üzerine Ankara'da bir basın açıklaması yapıldı.

Mülkiyeliler Birliği'nde gerçekleşen basın toplantısında okunan ve altında EMEP, ESP, HDP, SODAP ve SYKP'nin imzası bulunan açıklamada özetle şöyle denildi: "Samandağ, İskenderun ve merkezde HDP’nin eski, yeni bütün yöneticileri başta olmak üzere yapılan bu operasyonların asıl amacı 'başkanlık sistemine hayır' diyen tüm demokratik kesimleri sindirme isteğidir. Olası referandumda aktif olarak 'hayır' kampanyası örgütleyecek, işçilere, emekçilere, halka gerçekleri anlatacak herkesi cezaevlerine doldurarak 'darbe anayasasını' zorla, baskıyla geçirebilmektir. Hükümet adeta Hayır’cı avına çıkmıştır. Ama ne bu halk ne de bizler tek adam diktatörlüğüne izin vermeyeceğiz. Özgür ve demokratik Türkiye’den yana olan mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

OHAL koşullarında 'demokratik seçim' yapılacağı söylemi ile halkı kandırmaya çalışan AKP ve Saray 'tek parti, tek mezhep, tek ırk ve tek adama' dayalı diktatörlüğünü inşa etmek için her türlü hukuksuzluğa yönelmektedir..."

Açıklamada gözaltına alınan 34 kişinin derhal serbest bırakılması istendi.