Meclis'e girişte yeni düzen

Meclis'te halkın girişine açık olan ön bahçe aşama aşama kapatıldı. Bugünden itibaren içeri giriş konusunda yeni uygulamalar başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM’nin neredeyse halka açık olan ön bahçesi aşama aşama kapatıldı. Önce bahçenin İçişleri Bakanlığı’na bakan tarafına bitkilerden çit yapıldı ve arkasına tel örgü örüldü. Bununla da yetinilmedi, şeref kapısının hemen önündeki merdivenler, polislerin eylemlerde kullandığı çelik bariyerlerle kapatıldı. Hürriyet gazetesinden Selahattin Sönmez'in haberine göre, son günlerde artan suikast ve eylem ihbarları, bu önlemlerin alınmasını zorunlu kıldı.

SADECE PROTOKOL GİREBİLECEK

Yeni güvenlik önlemleri çerçevesinde, Çankaya kapısından sadece protokol giriş yapacak. TBMM’de görev yapan basın mensuplarının araçları sadece güvenlik kapısından alınacak. Anayasa değişikliği görüşülmeleri nedeniyle gece-gündüz mesai süren TBMM’deki yeni güvenlik önlemleri, bugünden itibaren yürürlüğe konuldu. Çalışmalar, süresince TBMM’ye ziyaretçi alınmayacak. TBMM kampüsüne giriş yapılan üç kapıda da güvenlik önlemleri artırıldı.

Etiketler TBMM meclis bariyer