Gökçek’ten parsel parsel yanıtı: Belediye verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bülent Arınç’ın cemaatle işbirliği yapıp Ankara’yı parsel parsel sattığı iddiasına, “Ben değil Belediye Meclisi karar verdi” yanıtı verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e gönderdiği sorulara yanıt geldi.

DARBEYİ GECEKONDUDAN İZLEDİ

16 Ocak’ta Meclis’e ulaşan 3 sayfalık yanıtta Gökçek, jetler uçtuğunda aracıyla yolda olduğunu, darbe girişimi olduğunu da Bakanlardan öğrendiğini söyledi. Darbe girişimini öğrendikten sonra Dikmen’de bir gecekonduya gittiğini anlatan Gökçek, gece boyunca Cumhurbaşkanı, bakanlar ve parti teşkilatıyla görüşmeleri olduğunu anlattı. Emniyet müdürünün talebi üzerine iş makinaları ve otobüsleri ihtiyaç olan yerlere sevk ettiklerini söyleyen Gökçek, “İftiharla söyleyebilirim ki FETÖ Darbe Girişiminin Ankara’daki faaliyetlerinin engellenmesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük katkıları olmuştur” dedi.

'İSTESEM DE ÖZEL MUAMELE YAPAMAM'

FETÖ’de yer alan kişilerle tanışıklığı olduğunu kabul eden Gökçek, ilk zamanlarda bu organizasyonu hayır faaliyeti olarak gördüğünü anlattı. Belediye Başkanı olarak bu tür hayır faaliyetlerine ayrım gözetmeden destek olduğunu anlatan Gökçek, tek kriterlerinin, “Trafiğe engel mi, otopark ihtiyacı karşılanıyor mu?” olduğunu belirterek şöyle devam etti: “FETÖ’cülerin zaman zaman yurt ve okul yapımı için belediyemize müracaatları oldu. Diğer özel kuruluş ve vakıflara ne işlem yapıldıysa aynı işlem yapıldı. Zaten istesem de ayrı bir muamele yapmam mümkün değil. Çünkü imarla ilgili talepleri Belediye Meclisi’ne göndermek zorundayım. Gelen teklifleri göndermezsem yasalara göre suç işlemiş olurum. Bu konuda sayısız yargı kararı var. Yargı kararlarında, “sen karar veremezsin, sadece belediye Meclisi’ne havale edersin, Meclis karar verir” denilmektedir. Yoksa eski Milletvekili Bülent Arınç’ın söylediği gibi “parsel parsel” bir satış söz konusu değildir.

İDDİALAR TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANDI

Eski Meclis Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Bakan olan Arınç’tan sadece “eski milletvekili” olarak bahseden Gökçek, bu konuda kendisiyle ilgili suç duyuruları üzerine başlatılan soruşturmalarda da söylenenlerin asılsız olduğunun ortaya çıktığını ve hakkında takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

CHP-FETÖ DOSYASI GÖNDERDİ

Darbe girişimi sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde FETÖ’cü bilinen tüm üst düzey yöneticileri görevden aldığını anlatan Gökçek, belediye bünyesinde de inceleme başlatılan 400 kişiden, 100’ünün ilişiklerinin kesildiğini söyledi.

Kendisiyle ilgili iddiaları reddeden Gökçek Meclis’e “CHP-FETÖ ilişkileri” dosyası gönderdi.