Anayasa değişiklik teklifinin 17'inci maddesi kabul edildi

Anayasa değişikilği teklifinin 17. maddesi için 342 kabul oyu çıktı. Ret oyları 135'te kaldı. CHP'lilerin protestosunu gören Meclis Başkanvekili espri yaptı: Dikkat edin anayasayı devirmeyin.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 9 Ocak Pazartesi günü görüşülmeye başlanan anayasa değişikliği teklifinin birinci tur görüşmelerinde sona gelindi. Değişiklik teklifinin 17'inci maddesi de Genel Kurul'da kabul edildi.

17'inci maddeye göre, TBMM'nin bir sonraki seçimi ve cumhurbaşkanı seçimi, 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacak. Seçimin yapılacağı güne kadar milletvekillerinin ve cumhurbaşkanının görevi devam edecek. Meclisin seçim kararı alması halinde, 27'nci Yasama Dönemi Milletvekili Genel Seçimi, cumhurbaşkanı seçimiyle beraber yapılacak.

TBMM, anayasa değişikliği teklifinin kanunlaşıp yayımı tarihinden itibaren en geç 6 ay içinde değişikliklerin gerektirdiği Meclis İçtüzüğü'nü ve kanuni düzenlemeleri gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenleneceği belirtilen değişiklikler ise cumhurbaşkanının göreve başlama tarihinden itibaren en geç 6 ay içinde cumhurbaşkanı tarafından düzenlenecek.

CHP’LİLERDEN ‘ANAYASA’LI PROTESTO

Meclis Genel Kurulu'nda 17’inci madde oylanırken CHP milletvekilleri oy kutularının yanına anayasa kitapçığı bıraktı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP'li milletvekillerinin anayasa kitapçıklarını üst üste koymaları üzerine, "Bu kitapçıktan biz de alabilir miyiz, tüm milletvekilleri için mi getirdiniz yoksa geri mi götüreceksiniz? Üst üste koydunuz, dikkat edin anayasayı devirmeyiniz" diye espri yaptı. Anayasa kitapçıkları daha sonra CHP milletvekillerinin masalarına bırakıldı. (HABER MERKEZİ)