'Ali Şeker her şeyi çeker, Ali Şeker'i kim çeker?'

Anayasa değişikliği görüşmelerini canlı yayınlayan CHP Milletvekili Ali Şeker, konuşma yapmak için kürsüye çıkınca, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, “Ali Şeker şimdi sizi kim çeker” diye sordu. AK Partililer, Şeker'e, “Senin kamera bozuk, iyi çekim yapamıyorsun. Nasıl kameramansın! Yandaş medya" diye laf attı!

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis'te anaysa değişikliği teklifinin görüşmelerinin canlı yayınlanması talebi kabul görmeyince, bu iş CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'e düştü. Meclis Genel Kurulu'nda masasına kurduğu sistemle tüm görüşmeleri internet üzerinden canlı yayınlayan Şeker neredeyse 50 saat yayın yaptı.

Şeker'in kamerası tartışmalar nedeniyle Genel Kurul'a verilen aralarda da hep kayıtta oldu. Tartışmalar hatta kavgalar bu sayede rahatlıkla izlenebildi. Milletvekilleri saniyesi saniyesine tüm görüşmeleri kayda alan Şeker'e bir slogan buldu: “Ali Şeker, her şeyi çeker.”

Hafta sonu da mesaisini sürdüren Meclis'te Şeker'in konuşması olunca iş değişti. Ali Şeker'i konuşması için kürsüye davet eden Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, “Sayın Şeker, şimdi sizi kim çeker bilmiyorum” dedi.

Aydın'ın bu sözlerine ilk yanıt, “Ben çekiyorum” diyen CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel'den geldi. Şeker konuşmasına başlamadan önce, “Evet, arkadaşlar var, hazır, TRT çekmiyor ama arkadaşlarımız sağ olsunlar bütün Türkiye'ye ulaştırma çalışıyorlar” yanıtını verdi. CHP Milletvekili Hüseyin Çakmak da, “Asistanı var asistanı” diye seslendi.

Şeker konuşması sırasında da eleştirilerini sürdürdü, “Değerli milletvekilleri, biz rejim değişikliği teklifi görüşmelerinin açıkça yayınlanmasını istiyoruz, siz 'Hayır' diyorsunuz. TRT, deneme yayınları ve amatör futbol takımlarının hazırlık maçlarını yayınlıyor. 78 milyonun anayasasını niye 78 milyondan kaçırıyorsunuz?” diye sordu.

İNSAN DEĞİL AT ISIRIĞI!

Hekim olan Ali Şeker, 'ısırma' tartışmalarına da değindi. Bir milletvekilinin ısırıldığı iddialarının yalan olduğunu söyleyen Şeker, “Bu, tıbben imkânsız bir şey. Bunu ısırsa ısırsa at ısırmış olabilir. At izini it izine karıştırıyorsunuz belki ama dün biz burada at göremedik. Bu yaranın benzeri bende de var. Oradaki köşeye çarpma neticesinde oluşabilecek olan bir yara. Bu yarayı siz, bir insan ısırmış gibi, yalanlarınızla inandırmaya çalışıyorsunuz” dedi.

Ali Şeker, kendi bacağındaki yarayı göstererek, AK Partili Mehmet Balta'nın 'ısırıldım' iddiasının gerçekdışı olduğunu söyledi. Ali Şeker, kendi bacağındaki yarayı göstererek, AK Partili Mehmet Balta'nın 'ısırıldım' iddiasının gerçekdışı olduğunu söyledi.

Şeker'in bu sırada ayağını göstermesine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. Şeker, “Ben bir hekim olarak söylüyorum, ısırık izi bu şekilde değil ve kavislidir, karşılıklı çenenin arasına girmesi gerekir. Ama, atın çenesi ancak bunu ısırabilir ve karşılığında da bir at vardır. Siz hiç elma da mı ısırmadınız? Bir diş izinin ne olduğunu bilmiyor musunuz? Bunun DNA testlerini -tükürük epitel DNA testi- yapın, ne istiyorsanız o olsun” dedi. Şeker'in bu sözlerine AK Parti milletvekili, Ahmet Hamdi Çamlı, “Beşli rapor gelecek. Test sonucu gelince kimin ısırdığı anlaşılacak” yanıtı verdi.

ŞEKER TV'DEN İNCİLER!

CHP Milletvekili Şeker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in burnunun kırılması olayına da değindi. CHP milletvekilinin müdahalesi için "Yapılmaması gereken bir şiddet uygulamıştır” diyen Şeker, “Niyazi Nefi Kara nefsi müdafaa yapmıştır. Onun yaptığı da doğru değildir, o arkadaşımıza bunu yapanlar da doğru yapmamıştır ancak, insanların nefsi müdafaa hakkı vardır. Onun soyadı Kara” dedi.

Şeker'in bu sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Senin kamera bozuk, iyi çekim yapamıyorsun. Görüntülere bak görüntülere. Nasıl kameramansın! Yazık, yazık” derken, AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş da “Şeker TV'den inciler!” diye laf attı.

AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir ise “Yandaş kameraman! Yandaş medya, yandaş medya!” diye bağırdı.