Yıldırım'ın 'Mırıldanma' sözlerine tepki gösteren kadınlara dava

Başbakanlık, Binali Yıldırım'ın “Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın" sözlerine tepki gösteren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na dava açtı. Kadınlar 'mırıldanmak yaşam tarzına müdahaledir' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım’ın şort giyen Ayşegül Terzi’yi tekmeleyen saldırgan için sarf ettiği, “Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın” sözlerine tepki gösterdiği tweeti nedeniyle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na dava açıldı.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, Başbakanlık tarafından dava açılan TKDF Başkanı Canan Güllü davaya tepki gösterdi, “Davayı açan Başbakan, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İstanbul ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmelerine imza atmıştır. Şimdi bu kadar sözleşmeye bir tarafa koyarak, bizim tweetimizi daha önemli kılıyorsa gurur duyarız” dedi.

Sosyal medya için yeni 'suç' geliyorSosyal medya için yeni 'suç' geliyor

Başbakan Yıldırım, şort giydiği için Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu için, “Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın” ifadelerini kullanmıştı. Federasyon, bu açıklamaya tepki göstererek, Twitter’dan “Domino etkisi yaratır” mesajı paylaşmıştı. TKDF Başkanı Canan Güllü, “Domino etkisi yaratır” mesajı nedeniyle Başbakanlık’ın federasyona dava açtığını belirterek, bu davanın söylem anlamında sivil toplum deneyim ve tecrübesine karşı bir müdahale olduğunu dile getirdi.

'MIRILDANMAK MÜDAHALEDİR'

Mırıldanmanın kelime anlamının “yaşam haklarına müdahale” demek olduğunu anımsatan Güllü, “Türkiye laik Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın bu sözü söylememesi gerekir, söylediği anda bir rol model olarak ona karşı bir şekilde insanların ‘Sayın Başbakan diyorsa bunda bir sakınca yoktur’ diye bir iyi niyetle, art niyetle yaklaşabilirler. İkisinin sonucu da olumsuzdur. Her ikisi de bu ülkede kadına şiddeti illegal haline getirir. Buradan yola çıktığınız zaman bu ülkede şiddetin artışına sebep olur” dedi. Güllü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz demiyoruz başbakan şiddeti arttırıyor, söylemleri arttırıyor. Bu çok önemlidir. Yarın başka bir siyasi partinin lideri olur, dün (önceki) akşamki gibi bir vekilin kadına dayağı olur. Mesele ‘hayır arkadaşım senin bu yaptığın yanlıştı’ cümlesini söyleyebilme meselesidir. Şiddetin siyaseti olmaz. Şiddet siyaset üstüdür.” (HABER MERKEZİ)