Tanal'dan 'köpek giremez' protestosu

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün yaşanan arbedenin ardından AK Partili bazı vekillerin Meclis sıralarında 'Dikkat! Köpek giremez' yazısı göstermesini, Meclis'e köpek getirerek protesto etti. Tanal, "AKP'lilerin tavrı, Nazi Almanyası'ndaki Yahudilere yönelik söylemi hatırlatıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda 'partili Cumhurbaşkanlığı' sistemini getiren anayasa değişikliği görüşmeleri devam ederken, karşılıklı protestolar da sürüyor.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, AK Partili milletvekillerinin Genel Kurul'da açtığı 'Dikkat! Köpek giremez' yazısını, Meclis'e köpek getirerek protesto etti

Bu tavrın, 'Nazi Almanyası'ndaki Yahudilere yönelik söylemi' hatırlattığını söyleyen Tanal "Hayvanların da hakları vardır. Hayvan sevmeyen insanı da sevmez.

tanal4

Belki de hayvan sevgisi olmadığı için böyle çürümüş bir ortam var. Meclis'e köpek giremez pankartı aynı zamanda hayvan hakkı ihlalidir"dedi.

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün yaşanan arbede de, AK Parti Trabzon Milletvekili Mehmet Balta, CHP'lilerin kendisini bacağından ısırdığını öne sürdü.

mehmetbalta

Oturumun dünkü bölümü, Balta'nın çıkan kavga sırasında bacağının ısırılması iddiasıyla ilgili tartışmalarla başladı.

Bu sırada AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, üzerinde köpek resmi de bulunan ‘Köpek Giremez’ yazılı pankartları basın locasına doğru kaldırdı.

'ESKİ YARA' İDDİASI

CHP PM Üyesi ve adli tıp uzmanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Balta’nın “ısırıldığını” söylediği bacağındaki yaranın eski olduğunu savundu.

Kaftancıoğlu, “Yara iyileşmesi, epitelizasyonu başlamış bir lezyonu yeni olmuş gibi göstermek tam AKP’lilerin yapacağı cinsten!” paylaşımında bulundu.