CHP'den Erdoğan'a erken seçim yanıtı

CHP milletvekilleri "Parlamento çalıştırılmazsa erken seçim düşünülebilir" diyen Erdoğan yanıt verdi: "AKP iktidardan iner."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, "Parlamento çalışamaz hale getirilirse erken seçim düşünülebilir" açıklamasına CHP'den tepki geldi. Gerçek Gündem'in haberine göre, CHP'lilerin açıklamaları şöyle:

Aykut Erdoğdu (CHP İstanbul Miletvekili): Eğer Anayasa TBMM'de reddedilir ve erken seçim yapılırsa bu koşullar altında AKP iktidardan iner. Anahtar MHP'nin elinde. Erdoğan yıkım anayasasıyla ilgili erken seçim şantajını MHP'nin önüne koydu. MHP tarihi bir yol ayrımında. Eğer referanduma gidilirse sonuç ne olursa olsun erken seçim olacak... Bu durumda MHP yüksek ihtimalle baraj altı kalacak. AKP'nin seçmeni ikiye ayrılıyor. Oran kabaca yarı yarıya. Vicdan seçmenleri. Cüzdan seçmenleri. Cüzdan seçmenleri erimeye başladı.

Barış Yarkadaş (CHP İstanbul Milletvekili): Partimizin 'erken seçim' restine AKP ve MHP karşılık veremiyor. Onlar susuyor, ERDOĞAN konuşuyor. AKP ve MHP'nin siyaseten iflasıdır bu.

Tuncay Özkan (CHP İzmir Milletvekili): Hodri meydan. Görüşün TBMM Başkanı ve Başbakan ile seçime gidelim. Kampanyayı da başkan olacağım diye siz yapın. Ama yapamazsınız.Korkarsınız

Ali Öztunç (CHP PM üyesi): Bahçeli'den sonra Erdoğan'da milletvekillerini erken seçim ile tehdit etti. Biz CHP olarak seçime varız.Hodri meydan.Varsa yüreğimiz buyrun.

Erdoğan'dan erken seçim açıklamasıErdoğan'dan erken seçim açıklaması

Eren Erdem (İstanbul milletvekili): Bu parlamentoda lütfen kimse kimseyi erken seçimle tehdit etmesin. Biz erken seçimden korkmuyoruz. Çünkü bizim kaderimiz bir kişinin parmakları ucunda değil. CHP önseçim yapıyor. Keşke sizde önce seçim uygulaması olsa eminim hiçbiriniz erken seçimden korkmazsınız, çekinmezsiniz ve erken seçim bir şantaj malzemesine dönüşmez. Gelin önce erken seçim yapalım, parlamentoyu yenileyelim, ondan sonra o parlamento anayasa konuşacaksa anayasa konuşsun, hodri meydan.