Astana görüşmelerine ABD de katılacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye'deki durumun ele alınacağı Astana görüşmelerine ABD'nin de katılacağını söyledi. Kalın ayrıca, "Türkiye halen birleşik ve barış içinde bir Suriye'nin Esad ile mümkün olmadığına inanıyor; fakat şu anda adım adım ilerlemek istiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Astana'daki Suriye toplantısıyla ilgili olarak, "Astana görüşmelerine ABD de katılacak. ABD'nin hangi düzeyde temsil edileceği henüz net değil. Esad iktidarda olduğu sürece Suriye'de çözüm zor" dedi.

Kalın, yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'ABD'nin prensip olarak Astana toplantısına katılacağını ancak, bunun hangi seviyede olacağının netlik kazanmadığını' söyledi.

Astana toplantısının 23 Ocak'ta yapılmasının planlandığını belirten Kalın, ateşkes sayesinde Suriye'deki çatışmalarıın geçen iki haftada büyük ölçüde durduğunu kaydetti.

Kalın, Astana görüşmeleri için Türkiye, Rusya ve İran'ın 3 temel prensibi bulunduğunu aktardı ve ekledi: "Bunlar; çatışmaların durması, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve teröristlerden temizlenmesi..."

Kalın ayrıca, "Türkiye halen birleşik ve barış içinde bir Suriye'nin Esad ile mümkün olmadığına inanıyor; fakat şu anda adım adım ilerlemek istiyor" dedi.