Berberoğlu'na destek: Mahkemeler kılıç olmasın

CHP, müebbeti istenen Berberoğlu için açıklama yaptı. Açıklamada 'Berberoğlu, hukuk mücadelemizin sembolüdür' dendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR’ları haberlerine ilişkin yargılandığı davada savcının mütalaasını açıklamasının ardından, CHP'den Berberoğlu'na destek geldi. Savcılık Berberoğlu için gizli kalması gereken bilgileri açıklama suçundan müebbet hapis cezası istemişti.

CHP'den yapılan açıklamada "Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasına dahil edilmesi ve ömür boyu hapsinin istenmesi Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı hukuksuzluğun, dikta rejimine gidişin somut bir örneğidir" dendi.

'MAHKEMELER DİKTA KILICI OLMASIN'

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı "Gazeteci kökenli milletvekilimiz Berberoğlu'na yönelik hukuk görünümlü saldırı, içinde bulunduğumuz fiili darbe ortamının aynasıdır. Berberoğlu'nu yargılayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti iki duruşma arasında tamamen değişmiştir. Davanın bütün aşamaları sakattır. Yeni savcı ani bir kararla mütalaa hazırlamış, önceki aşamaların tümünü hiçe sayarak, dosyaya hiçbir yeni delil girmediği halde suçu ağırlaştırılmıştır.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubu olarak ülkemizin geleceği, demokrasinin güçlenmesi için her türlü özveriye hazırız. Bu kararlılığımızı arkadaşımız Berberoğlu da duruşma sonrası en güçlü şekilde dile getirmiştir. Ancak bu yargılamanın Ortaçağ Engizisyon mahkemelerinde bile görülmemiş ölçüde ilkel olduğunu ve kabul etmediğimizi vurgulamak zorundayız.  Berberoğlu'na ömürboyu hapis istemi hukuk devletinin idamıdır. Mahkemelerin dikta kılıcı haline getirilmesine izin vermeyeceğiz. Böylesi davaların sanıkları geleceğin mimarlarıdır. Berberoğlu, hukuk devleti mücadelemizin sembolüdür.

Arkadaşımız Berberoğlu bir yandan Meclis'te anayasa dayatmasına karşı sürdürdüğümüz direnişe omuz verirken bir yandan da hukuk arayışına dimdik devam edecektir. CHP Meclis Grubunun üyeleri olarak sonuna kadar onun yanında olduğumuzu haykırıyoruz, iktidarı adaleti yeniden tesis etmeye çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)

CHP'li Berberoğlu'na müebbet hapis talebiCHP'li Berberoğlu'na müebbet hapis talebi