Anayasa teklifinin altıncı maddesi kabul edildi

18 maddelik anayasa değişiklik teklifinin altıncı maddesi, TBMM'de kabul edildi. Teklifin altıncı maddesi Meclis'in araştırma ve bilgi edinme yollarını düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti ve MHP hazırlanan anayasa değişiklik teklifinin altıncı maddesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi.

483 milletvekilinin katıldığı oylamada 343 evet, 137 hayır oyu çıktı. Oylamada 2 boş oy çıkarken 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Meclis'te kabul edilen anayasa değişikliği şu şekilde:

MADDE 6- 2709 sayılı Kanunun 98 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve kenar başlığı metinden çıkarılmıştır.

“MADDE 98- Türkiye Büyük Millet Meclisi; meclis araştırması, genel görüşme, meclis soruşturması ve yazılı soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanır.

Meclis araştırması, belli bir konuda bilgi edinmek için yapılan incelemeden ibarettir.

Genel görüşme, toplumu ve Devlet faaliyetlerini ilgilendiren belli bir konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmesidir.

Meclis soruşturması, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında 106 ncı maddenin beşinci, altıncı ve yedinci fıkraları uyarınca yapılan soruşturmadan ibarettir.

Yazılı soru; yazılı olarak en geç onbeş gün içinde cevaplanmak üzere milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara yazılı olarak soru sormalarından ibarettir.

Meclis araştırması, genel görüşme ve yazılı soru önergelerinin verilme şekli, içeriği ve kapsamı ile araştırma usulleri Meclis İçtüzüğü ile düzenlenir.” (HABER MERKEZİ)

Başkanlık teklifinin eski ve yeni haliBaşkanlık teklifinin eski ve yeni hali