Önder: Oyunu göstere göstere kullanmak ergene yakışır

HDP İstanbul Milletvekili Önder Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AK Partili vekillerin oy kullanma tarzlarını eleştirdi. Önder "Ancak bir ergene yakışır 'Bakın, ben bu oyu verdim' demek" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Meclis Genel Kurulu’nda devam eden anayasa değişikliği görüşmeleri sürerken, söz aldı. HDP’nin anayasa teklifinin Genel Kurul oylamalarına katılmamasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Önder şöyle konuştu: Siyasi ve demokratik olgunluk denilen bir şey var. Bütün bu tartışmalar niye çıkıyor? Ancak bir ergene yakışır “Bakın, ben bu oyu verdim” demek, bunu göstere göstere yapmak. Değilse bir paniğin işaretidir, bir korkunun, itham altında kalmanın. Şimdi, bütün grubu bu havaya sokmuşsunuz.

'SEGBİS’LE İFADE ALMAYI BİLİYORSUNUZ'

Tutuklu HDP'li vekillerin durumunu da gündeme taşıyan Önder "Bu Parlamentonun 11 vekilinin nasıl SEGBİS’le ifadesini almayı biliyorsunuz, Hakkâri’deki dava için Edirne’den bir şekilde bir yol bulup bağlayabiliyorsunuz; hâlen dokunulmazlığı devam eden o vekillerin gelip bu yasama faaliyetine katılması lazım, bu yok. Bu olmayınca böyle eften püften, sizin de panik eseri yaptığınız ve tamamen artık saçmalığın dik âlâsı boyutuna varan, burada ancak liseli gençlerde hoş görülebilecek birbirine gösterme, beraber kabine girme gibi eylemlerle iş buraya getiriliyor." eleştirisinde bulundu. (HABER MERKEZİ)