'Vekil TV'nin reytingi belli oldu!

Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin birinci gününde CHP'li Ali Şeker yaklaşık 6 saat yayın yaptı. Şeker sadece periscope üzerinden 500 bin kişi tarafından izlendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Anayasa teklifinin geneli üzerindeki görüşmeler başladıktan sonra yayına geçti. Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması dahil kesintisiz 6 yayın yaptı. Şeker'in sadece periscope üzerinden yaptığı yayın 500 bin kişiye ulaştı. Şeker bu rakamın diğer mecralardaki yayınla milyonu geçtiğini söyledi.

'TARAFSIZ YAYINCILIĞI SAVUNDUM'

Tarafsızlık yayıncılık gereği teklifi savunan Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Milletvekili Mehmet Parsak başta olmak üzere tüm konuşmaları yayınladıklarını anlatan Şeker, "Meclis TV'nin internet yayınından da bunlar izlenebiliyor" eleştirilerini şöyle yanıtladı: “Meclis kameraları güvenlik kameraları gibi çalışıyor. Çok fazla hareket ettirilmiyor. Üstelik sorun yaşanan durumda hemen yönünü çeviriyor. Oy verme sırasında da bunu gördük. Gizlilik kurallarının nasıl ihlal edildiğini kayıt altına aldık”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gizli oyun açık kullanılmasına dönük tartışmalar yaşanırken, asıl gizliliği CHP'li Şeker'in bu yayını ile ihlal ettiğini ileri sürdü. Bu yorumu “akıl dışı” olarak nitelendiren Şeker, “Gizli oyun kabine girerek kullanılması gerek. Biz kabine girsek ordan çekim yapsak tamam gizliliği ihlal olur ama gizliliği ihlal eden kabine girmeden, göstererek oy kullananlardır” dedi.

'İRADE TEMSİL DEĞİL, TESLİM EDİLİYOR'

Tek sesli hale getirilen medyanın yaptığı yayını haber yapmasını “ironik” olarak nitelendiren Şeker, “biz halkın iradesini temsil etmesi gerekenlerin, nasıl o iradeyi teslim ettiklerini göstermeye devam edeceğiz” dedi. Şeker “Vekil TV” olarak kamuoyuna yansıyan yayını anayasa görüşmeleri bitene kadar devam ettirecek.