HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Oy kullanmayacağız

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, anayasa teklifiyle ilgili olarak TBMM'de oy kullanmayacaklarını açıkladı. Genel Kurul'da konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da, "Bu otoriter teklifle ilgili hiçbir aşamada oy kullanmayacağımı ifade etmek isterim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'de anayasa değişiklik teklifiyle ilgili konuşan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, teklifle ilgili oy kullanmayacağını açıkladı.

Kerestecioğlu, “Tutuklu vekillerimize duyduğum saygı gereği bu otoriter teklifle ilgili hiçbir aşamada oy kullanmayacağımı ifade etmek isterim. Ayrıca bütün HDP vekillerinin de tutuklu vekillerimize saygı göstererek böyle davranacaklarına inanıyorum” dedi.

HDP'li Beştaş: Daha fazla can toprağa düşmesin diye 'Hayır'HDP'li Beştaş: Daha fazla can toprağa düşmesin diye 'Hayır'

Oy kullanmama çağrısını demokrasiye inanan bütün milletvekillerine yaptığını söyleyen Kerestecioğlu, “Bu teklif halkın hiçbir derdine deva olmayacaktır. Deva daha çok demokrasi ve bu teklifin kesinlikle meclisten geçmemesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Twitter hesabından açıklama yapan HDP Sözcüsü ve Kars milletvekili Ayhan Bilgen, tutuklanan milletvekilleri nedeniyle anayasa teklifi için oy kullanmayacaklarını belirtti. Bilgen, "Milletvekillerimizin haksız biçimde tutuklanıp görevlerini yapmalarının engellendiği ortamda gayrimeşru paket için oy kullanmayacağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)