Başbakan: Bir Ali değil Bin Ali feda olsun!

Başbakan Binali Yıldırım, başbakanlığa yer vermeyen başkanlık teklifini bu sözlerle savundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Genel Kurulu'nda 'başkanlık teklifi'ne dair konuşmasında teklifi madde madde savundu.

Yıldırım, teklifte başbakanlığa yer verilmemesine ilişkin şunları söyledi, "Başbakan yok, evet. Ya biz makam mevki delisi değiliz. Bu memleketin geleceği için bir Ali değil bin Ali feda olsun. Eğer ülkem kazanacaksa biz kaybederiz. Biz şan şöhret peşinde değiliz." AK Parti milletvekilleri Başbakan'ın bu sözlerini ayakta alkışladı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Türkiye'nin geleceğini konuşacağız. Meclis bu değişikliği en iyi şekilde müzakere edecek.

-Asıl işin sahibi, onay verecek makam millettir. Bu millet bu değişikliğe olur verecek. Yönetim olarak karşı karşıya olduğumuz sıkıntıları kaldıracak bir değişiklik bu. İki kaptan gemiyi batırır kaptanın tek olması lazım.

-Parlamento millet iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanı yine millet iradesiyle seçilmiş. Bu ikili yapı sürdürülebilir değil.

-Sorumluluğun da yetkinin de yürütmede tek olması lazım. Aksi halde sistem bir yere geliyor, tıkanıyor. Vatandaşın bugüne kadar hiçbir hata yaptığını görmedim. Onun için vatandaşa güvenelim, kararına itaat edelim.