CHP ve HDP'den 'başkanlık yayını' başvurusu : Görüşmeler yayınlansın

CHP, anayasa görüşmelerinin canlı yayınlanması için harekete geçti. Grup Başkanvekilleri bir dilekçe yazarak çalışmaların TBMM TV'den yayınlanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Anayasa görüşmeleri devam ederken, Anayasa Komisyonu’nun çalışmalarının TBMM TV'den yayınlanması istendi. CHP'li ve HDP'li grup başkanvekilleri bir dilekçe yazarak canlı yayın için başvuruda bulundu.

CHP'li Özgür Özel, Levent Gök ve Engin Altay'ın imzalarının bulunduğu dilekçede şu ifadeler yer aldı "TBMM ile Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu arasında imzalanan Protokol uyarında, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulunda gerçekleşecek görüşmelerin TBMM TV'den canlı olarak yayınlanmasını arz ederiz" HDP'li Grup Başkanvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Ahmet Yıldırım'ım imzalarının yer aldığı dilekçede ise "Meclis TV yayınının Anayasa değişikliği teklifinin görüşüleceği 9 Ocak 2017'den teklifin görüşmelerinin bittiği tarihe kadar tıpkı Merkez Yönetim Bütçe Tasarısı görüşmelerinde olduğu gibi, saat sınırına tabi olmaksızın yayınlanmasını  arz ederiz" yazdı. (HABER MERKEZİ)

belgeic