Atatürkçülük dersi teklifi Meclis'te

Atatürkçülük dersinin müfredattan çıkarılması teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif Başbakan Yıldırım'a soruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürkçülük dersinin müfredattan çıkarılmasını isteyen Eğitim Bir Sen'in teklifi Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Eğitim Bir Sen'in Atatürkçülük dersinin müfredattan çıkarılması önerisini Başbakan Binali Yıldırım'a sordu. Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verilen soru önergesinde, “Eğitim-Bir-Sen'in müfredat önerisi olarak açıkladığı raporda ortaokul ve lise müfredatından İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin çıkarılması önerisinin yer aldığı doğru mudur?” diye sordu. Eğer doğruysa bu kişilerle ilgili inceleme ve soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı önergede ayrıca şu sorulara yanıt istendi:

- Eğitim-Bir-Sen'in kendi müfredat önerilerini açıkladığı ve 50 akademisyen ile 400 öğretmen tarafından hazırlandığı iddia edilen raporu hazırlayan 50 akademisyen ve 400 öğretmen kimdir? 50 akademisyen ve 400 öğretmen hakkında inceleme ve soruşturma başlatılacak mıdır?

- Raporun sunumunda, tek tipçi ve farklılıklara izin vermeyen bir eğitim anlayışı olarak ‘Kemalizm’ adı altında “Cumhuriyet elitlerinden, dini bağların güçlü olduğu ümmetçi bir toplumdan seküler bir Türk ulusu inşa etmeyi kendilerine hedef olarak tanımladıkları iddiası doğru mudur?

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretim programının genel amaçlarını inceleyen Eğitim-Bir-Sen'in, “Din ve Laiklik” alanındaki konuların “amacı aşan genişlikte ele alındığı” ifadelerine yer verdiği iddiası doğru mudur?

- “İnkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi programlarında yer alan Atatürk ilkelerinden bazılarının günümüzde geçerliliği kalmadı” iddiasıyla “Bu yüzden derse ait kazanımlar günlük hayatta işe yaramayacağı düşüncesiyle öğrenciler tarafından yeterince dikkate alınmamaktadır” denildiği iddiaları doğru mudur?

- Tüm iddialar doğru ise, raporu hazırlayan 50 akademisyen ve 400 öğretmen açığa alınacak mıdır?

- Milli Eğitim Bakanı anılan iddialar ve rapor ile ilgili kamuoyuna açıklama yapacak mıdır?

- Bu raporun hazırlanmasına öncülük etmiş Bakanlık üst düzey yetkilisi var mıdır? Varsa kimdir? Hakkında inceleme ve soruşturma başlatılacak mıdır?