Belediye başkanına 114 yıl hapis istendi

Tutuklanan DBP'li Belediyele Başkanına rekor sayılabilecek bir ceza geldi. Mahkeme Siirt Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan'a 114 yıl istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- DBP'li seçilmiş belediyelere baskı ve operasyonlar sürüyor. Bir yandan belediyelere kayyum atanırken, diğer yandan da  tutuklamalar sürüyor. Belediye başkanlarına rekor cezalar veriliyor. Rekor cezaya bir örnek, DEHAP eski genel başkanı, Siirt Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan...

'AYRIM GÖZETMEDEN CENAZELERE KATILDIM' 

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve daha sonra görevden alınan Siirt Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan hakkında, 18 kez 'Terör örgütü propagandası yapmak', 2 kez 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek veya yönetmek' ile 'Terör örgütü üyesi olmak' iddialarından toplam 114 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Bakırhan ifadesinde, "Belediye Başkanlığı dönemimde Siirt ilinde binlerce cenazeye katıldım. Cenazesine katıldığım şahısların Arap, Türk, Kürt veya başka milletten olup olmamasına, siyasi görüşünün ne olduğuna bakmaksızın cenaze araçları kullanıldı. Ben de ayrım gözetmeksizin bu cenazelere katılmaya çalıştım" dedi.

DBP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI TUTUKLANDI

Öte yandan Çatak ve Ömerli Belediye Başkanları ve çalışanları tutuklandı. Mardin'nin Ömerli İlçesinde gözaltında tutulan DBP'li Belediye Başkanı Süleyman Tekin ve 3 belediye çalışanı, tutuklandı. Belediye başkanı ve çalışanlarının 'PKK üyesi oldukları' iddiasıyla tutuklandıkları belirtildi. Çatak’ta önceki gün gözaltına alınan Belediye Eşbaşkanı Celalettin Bartu ile birlikte 5 kişi de tutuklandı. (HABER MERKEZİ)