'Suriye'deki kirli ittifakın sonucu bu katliamlar'

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, hükümetin, Suriye politikasına ilişkin bir özeleştiri yapmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bilgen, Reina katliamına ilişkin sosyal medyadan yapılan destekleyici yorumlar için de "Cumhurbaşkanının Berkin Elvan’ın annesini yuhalattığı bir yerde, Konya stadında da Gar katliamında yaşamını yitirenler yuhalanır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, hükümete, uzlaşmayla yeni bir anayasa hazırlanması çağrısı yaptı. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklu olması nedeniyle grup toplantısında konuşan Bilgen, "Son 2 ayda 100’ü üzerinde insan hayatını kaybetti. Bir ülkede içişleri bakanının istifa etmesi için nasıl bir zaaf olması gerek?" diye sordu.

Bilgen konuşmasında özetle şunları söyledi:

IŞİD YARALI SAYISINI NERDEN BİLİYORSUNUZ?: Eğer Türkiye’nin iç güvenliğiyle ilgili bir risk varsa, Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili özeleştiri yapması kaçınılmazdır. 15 Temmuz bir kirli ittifakın bedeli olarak bu ülkeye nasıl mal olduysa, Suriye’deki kirli ittifakın sonucu da bu katliamlardır. Daha kendi askerlerini nerede olduğunu bilemeyen bir devlet, her gün kaç IŞİD’linin öldüğünün, yaralı olduğunun sayısını veriyor. IŞİD’li yaralıların sayısını kimden, nereden biliyorsunuz? Onları hastanelerinizde tedavi ettiğiniz için mi biliyorsunuz? Hangi kaynağı nerede kurutmayı düşünüyorsunuz? El Bab’ta mı? Konya’dan, Adıyaman’dan El Nusra'ya katılanlar ne olacak?

SURUÇ'UN, GAR'IN ACISINI HİSSETSEYDİNİZ... Eğer Suruç’taki, Ankara Garı’ndaki acıyı Türkiye hissedebilseydi, uyarılarımız dikkate alınsaydı bugün Türkiye bu acıyı yaşamazdı. Son 2 ayda 100’ü üzerinde insan hayatını kaybetti. Bir ülkede içişleri bakanının istifa etmesi için nasıl bir zaaf olması gerek? Cumhurbaşkanının Berkin Elvan’ın annesini yuhalattığı bir yerde, Konya stadında da Gar katliamında yaşamını yitirenler yuhalanır.

EKONOMİ: Siz bir elektrik kesintisini bile yönetemiyorsanız, dış politikada, ekonomide nasıl huzuru sağlayacaksınız?

ANAYASA: Eğer seçim meydanlarında insanlara demokrasi vaat etmişseniz, yapmanız gereken şey uzlaşmayla yeni bir anayasa yapmak olmalı.

GERİLİM POLİTİKASI: Referandumda Evet oyunu yükseltmek için gerilimi yükseltmek dışında bir çare göremiyorlar. Gelin bu korku imparatorluğunu yıkalım!

(HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP TBMM Ayhan Bilgen