AK Partili vekiller bu kez birbiriyle tartıştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin konuşmasını slayt eşliğine yapması AK Partili milletvekilleri ile Komisyon’a başkanlık yapan Abdurrahim Öz’ü karşı karşıya getirdi. CHP uygulama için 'kaliteli yasama' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke komisyon çalışmalarında ilk kez konuşmasını slayt eşliğinde yaptı. Komisyon Başkanlığına vekalet eden AK Parti Milletvekili Abdurrahim Öz’den izin alınarak yapılan “Türkiye yol ayrımında: Diktatörlük mü Demokrasi mi? Yoksulluk mu refah mı?” başlıklı sunuma AK Parti Milletvekilleri tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Bu olmaz. Ekranda sadece değişen Anayasa maddesi olmalı. Böyle bir usul içtüzük içinde de yok” dedi. Komisyon Başkanı bazı ekonomik veriler olacağı söylendiği için kabul ettiklerini söyledi ama AK Partili diğer milletvekilleri Komisyon Başkanına, “Psikolojik veriler de olsa olmaz. Yeni usul geliştiremezsiniz” diye tepki gösterdi. Metnin konuşmayla uyumlu olmadığı eleştirileri gelince karşılıklı sesler yükseldi. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, “Hiç olmayan bir usulü yapıyorsunuz kaldırın. Bu usul dışı uygulamanın bir daha yapılmaması gerek” dedi.

'BU KALİTELİ YASAMADIR'

Tartışmaların arasında konuşmasını tamamlayan Böke’nin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Çağdaş ve örnek bir uygulama. Bunlar teşvik edilmeli” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de bakanların sunum yaparken benzer uygulamalara izin verildiğini hatırlattı, “Bu kaliteli yasamadır. Bakan hangi hakla yapıyorsa biz de aynı hakla yapıyoruz” dedi.