'CHP’liler DHKP-C sloganı attı'

Anayasa değişikliği tartışmalarında gerilim sürüyor. İtirazları dikkate alınmayan CHP’li milletvekilleri Komisyon’da slogan attı. AK Parti Grup Başkanvekili 'Bu DHKP-C sloganı' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- AK Parti’nin 21 maddelik Anayasa değişiklik teklifini görüşmek üzere 6’ncı kez toplanan Anayasa Komisyonu'nda, teklifin geneli üzerindeki görüşmelerin yeterlilik önergesiyle kesilmesini eleştiren CHP'liler “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” şeklinde slogan attı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan sosyal medya hesabından “CHP şu an DHKP-C sloganı atıyor. 90 yıllık partinin geldiği hal içler acısı. İnsan ayrı bir slogan üretir” diye yazdı. Turan daha sonra, sloganın kaydını, “Bu da inanmayanlara gelsin” mesajıyla paylaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan’ın bu paylaşımı CHP’lilerin tepkisini çekti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Slogan atılmasının eleştirilmesini normal karşılarım, ama “CHP’liler DHKP-C sloganı attı” demek provokatörlüktür. Bu provokasyona gelmeyeceğiz. Bu tweet bile AKP’nin esasen mantık olarak Komisyon’u germe anlayışının uzantısıdır” dedi.

Altay, CHP’li bir Komisyon üyesinin konuşması sırasında AK Partililerin “Partinizi FETÖ’ye teslim ettiniz” yönünde sözlerine de, “Türkiye’yi, devleti FETÖ’ye kimin teslim ettiği ortada” yanıtı verdi.