Erdoğan: Sırada Münbiç ve Rakka operasyonu var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Sırada Münbiç operasyonu var. Yeni dönemde ABD ile anlaşabilirsek Rakka operasyonu da sırada" dedi. Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı'nı eleştiren CHP ve HDP'ye de "Bunu anlamıyorsanız sizin ne işiniz var parlamentoda" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de düzenlenen SGK Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir kez daha idam cezası çağrısı yaptı. Kendisinin bu çağrısına, "Avrupa'da idam yok" eleştirisinin yapıldığını belirten Erdoğan, "Avrupa'da yoksa bize ne" diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına izin vermeyeceklerini de yineledi. Dün Putin'le telefonda görüştüğünü ifade eden Erdoğan, "Bizlere teşekkürü oldu, 'Burada bu insanların kurtuluşunda sizin de kararlılığınız olmasaydı, el ele vermeseydik bu süreci bu şekilde bitiremezdik'. İşin bu bölümü bitti. Ama şimdi sırada Münbiç var. Münbiç'ten sonra Amerika ile yeni dönmede ele ele verebilirsek, Rakka var" dedi.

Erdoğan: Eline silah al çık demiyorumErdoğan: Eline silah al çık demiyorum

'PARLAMENTODA DURMANA GEREK YOK, GELDİĞİN YERE DÖN'

Türkiye'nin Suriye'deki askeri operasyonlarını eleştiren HDP ve CHP'ye de seslenen Erdoğan, şöyle konuştu: "'Dünyadan bize ne' diyenlere sesleniyorum; biz bu dünyada yaşıyoruz. Türkiye küresel bir güçtür, bunu bileceksin. Bize bu soruyu soranlara diyorum ki; 'sizin bu parlamentoda ne işiniz var. Bu parlamentoda yer alanların, eğer bir dünyaya bakışı yoksa, bir siyaset bilimiyle ilgili nasibi yoksa orada durmasına gerek yok. Geldiğin yere dön. olması gereken bu. Biz milletimizin ve devletimizin bekası meselesini konuşuyoruz, onun adımını atıyoruz. Bir haftadır neredeyse Genelkurmay Başkanımız bölgede. Ne yapıyor? Bütün harekatı yürütüyor. Ankara da mı otursun? Senin parlamentoda oturduğun gibi. İşimiz var işimiz."

'ÖSO TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR'

El Bab operasyonuna ilişkin Erdoğan, "Türkiye'nin El Bab'ta ne işi olduğunu orada bu kayıpları niçin verdiğimizi soranlar hala meselenin ne olduğunu anlayamamışlardır. Bu gafillere bir kez daha hatırlatıyorum. Gaziantep'te, Kilis'te 56 kardeşim şehit olduğu zaman 'devlet, hükümet nerede' demiyor muydunuz? Hatta bazıları utanamadan sıkılmadan Gaziantep'e gidip bunlar bizim partimizin üyeleri diyecek kadar ileri gittiler. Hâlbuki alakaları yoktu. O olaydan sonra artık durmak yok, 'kim ne derse desin artık Cerablus'a gireceğiz dedik. Hazırlıklarımız vardı. Ardından El Rai'ye girdik ve Özgür Suriye Ordusu ile yola devam ettik. Şimdi birileri çıkıyor televizyonlarda utanmadan, sıkılmadan 'Özgür Suriye Ordusu terör örgütüdür' diyor. Bunları anlamak mümkün değil. Özgür Suriye Ordusu, Suriye'nin içerisindeki ılımlı muhaliflerin ta kendisidir, terör örgütüyle alakası yoktur ve tam bir direniş hareketidir ve topraklarını kurtarmanın mücadelesini vermektedir" ifadelerini kullandı.

'RUSYA'YA, AMERİKA'YA, İRANLILARA SÖYLEDİM, HEPSİNE SÖYLEDİM'

Erdoğan, "Eğit-donat kapsamında onları biz eğittik, bu kadar açık konuşuyorum ve beraber yürüttüğümüz bu mücadelede hatırlayın hep ne dedim, 'terörden arındırılmış bir güvenli bölge yapmamız lazım'. Bunu Rusya'ya, Amerika'ya, İranlılara söyledim, hepsine söyledim. Bu televizyonlarda konuşanlar ne konuşuyor? Bunlar demek bizim konuştuklarımızı hiç duymuyorlar. 'Kulağı var duymaz' diyor ya Rabbimiz, bunların kulağı var duymaz, gözü var görmez, dili var hakkı söylemez, çünkü kalpleri mühürlüdür. Biz ne diyoruz dinle, bak diyoruz ki 'biz terörden arındırılmış bir güvenli bölge ilan edeceğiz Kuzey Suriye'de. Kuzey Suriye'de yeniden bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz, bu böyle biline" diye konuştu.

'O FETOŞ'LAR ANLADI'

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi için de, "3-5 kurşun sıkınca, 3-5 bomba atınca, milletin kaçacağını, meydanı kendilerine bırakacağını sanan o Fetoşlar, durumun öyle olmadığını o gece net bir şekilde anladılar. Rabbimize verilebilecek bir canımız var. Ne olacak? Darbe yapsanız ne olacak?" ifadesini kullandı.

(İSTANBUL-DHA)