Erdoğan: Durursak gideceğimiz yer Sevr şartlarıdır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın toplu açılış törenini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptı. Erdoğan konuşmasında, "Şu kritik dönemde durursa kendimizi bulacağımız yer Sevr şartlarıdır. Halbuki biz hala Lozan'daki kayıplarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmiş dönemlerin aksine Türkiye'nin asimetrik bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Türkiye'nin hassas noktalarına yüklenildiğini belirten

"Erdoğan, Yaşadığımız hadiseleri değerlendirirken kendi zaaflarımızı, eksiklerimizi bir kenara bırakmıyoruz. Gerekli reformları yaptık, yapıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

EL BAB: 16 şehidimiz oldu, 200'e yakın DEAŞ'lı orada öldürüldü. Ülkemizi sürekli tehdit altında tutanlara karşı artık duramazdık ve bunun gereğini de yapıyoruz. Bir taraftan diplomasi de yürüyor. Rusya ile Amerika ile Irak'la İran'la Körfez ülkeleri ile hepsiyle görüşmelerimizi yapıyoruz. Bütün bunlardan sonra bu harekat başladı.

ASİMETRİK SALDIRI:Geçmişteki mücadelelerin aksine şu andan asimetrik saldırılarla karşı karşıyayız. Biliyorlar ki eğer Türk milleti bir olursa bu çelik yumruk tepelerine inecektir. Suriye'de, Irak'ta oynadıkları oyunu ülkemize taşıyamadılar. Son dönemde PKK, DEAŞ ve FETÖ hunharca eylemleriyle canımızı yakmaya çalışıyor. Bugün ülke ve millet olarak bekamızı garanti altına almak zorundayız. Geleceğimiz için bir ve beraber hareket etmeliyiz. Dünyanın ve bölgemizin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı şu kritik dönemde, eğer durmaya kalkarsak kendimizi bulacağımız yer, Sevr şartlarıdır. Halbuki biz hala Lozan'daki kayıplarımızın üzüntüsüyle yaşayan bir milletiz. Açık konuşmak lazım; Türkiye, İstiklal Harbi'nden sonraki en büyük mücadelesini veriyor. Bu mücadele; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet mücadelesidir.

Geçmişteki mücadelelerin aksine bugün asimetrik bir saldırı ile karşı karşıyayız. Terör örgütleri, bu kavganın sadece piyonlarıdır. Bizim asıl mücadelemiz arkalarındaki güçlerdir. Bu güçler, hassas noktamız olarak neremizi görüyorlarsa oraya yükleniyorlar.

Suriye’de Irak’ta Mısır’da oynadıkları oyununu ülkemize taşıyamadılar. Son dönemde PKK, DAEŞ ve FETÖ hunharca eylemleriyle canımızı yakmaya çalışıyor.

Şehitlerimizin bedenini toprağa verebiliriz, ama mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız. Yaşadığımız hadiseleri değerlendirirken kendi zaaflarımızı, eksiklerimizi bir kenara bırakmıyoruz. Gerekli reformları yaptık, yapıyoruz.

(HABER MERKEZİ)