HDP'ye 2 günde 30'a yakın saldırı

HDP, Kayseri saldırısı sonrası il ve ilçe binalarına yönelik saldırıların bilançosunu çıkardı: 30'a yakın teşkilat tahrip edildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kayseri'deki bombalı HDP'nin ülke genelinde 30'a yakın il ve ilçe teşkilatı tahrip edildi. 17 Aralık günü sabah saatlerinde gerçekleşen Kayseri saldırısının akşamında ilk olaylar İstanbul'da yaşandı.

İSTANBUL'DA 8 İLÇE ÖRGÜTÜNE SALDIRI

İstanbul Beykoz, Bayrampaşa, Eyüp ilçe binalarına taşlı saldırı düzenlendi. Bağcılar ilçe binasına zorla girilmeye çalışıldı. Üsküdar ilçe örgütü önünde toplanan kitleyi polis dağıtırken Kartal ilçe binasına giren bir grup içerideki eşyaları tahrip etti. Esenyurt ilçe binasına yönelik silahlı saldırıda 100’e yakın boş mermi kovanı tespit edildi. İstanbul Beylikdüzü ilçe binası ise tamamen yakıldı. Saldırıda iş hanının içine girilmesini engellemeye çalışan güvenlik görevlisi yaralandı.

OLAYLAR ÜLKE GENELİNE YAYILDI

Aynı gece Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde de HDP örgütlerine dönük saldırılar gerçekleşti. Erzincan, Çanakkale, Kocaeli il teşkilatları ile Ankara Yenimahalle, Kocaeli Darıca, Adana Çukurova, Bursa Yıldırım, İzmir Buca ilçe teşkilatları da tamamen tahrip edildi.

Başkent Ankara'da daha önce birçok kez saldırıya uğrayan HDP Genel merkezi önü de protestoların adresiydi. Akşam saatlerinde değişik saatlerde gelen kişiler polis tarafından uzaklaştırıldı ama gözaltı işlemi yapılmadı.

HDP'nin tespitlerine göre gece boyunca yaşanan olaylarda saldırganlardan gözaltına alınan olmadı. Çanakkale il örgütüne yapılan saldırıda saldırgan gruba tepki gösteren iki kişi, Eskişehir'de de saldırıya uğrayan il yöneticileri gözaltına alındı.

SALDIRILAR BİR GÜN SONRA DA DEVAM ETTİ

HDP il ve ilçe binalarına dönük saldırılar 18 Aralık'ta da devam etti. Sakarya il teşkilatı, Konya Ereğli, İstanbul Şişli, Beşiktaş, Pendik, Ataşehir, Ümraniye, Tekirdağ Süleymanpaşa ilçe teşkilatlarında parti tabelaları indirildi, bayrakları yakıldı, binadaki camlar kırıldı.

İstanbul Ümraniye'de saldırganları engellemek isteyen polis memuru Numan Şeref Datlı çatıdan düşerek hayatını kaybetti.

BİR GÜNLÜK KAPATMA

HDP, arka arkaya yaşanan olaylar üzerine tüm il ve ilçe teşkilatlarını can güvenliği gerekçesiyle geçici olarak kapattı. Yeniden açılan teşkilatlarda çalışmalar kontrollü şekilde yürütülüyor.

BİLGEN, 'İNANDIĞIMIZ DEĞERLERDEN VAZGEÇMEYİZ'

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, yaşanan olayları grup konuşmasında da gündeme getirdi. Son günlerde 30'a yakın il ve ilçe teşkilatının saldırıya uğradığını anlatan Bilgen, "Bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kişi gözaltına alındı. Sorumluları cezalandırmayanların kendisi sorumludur. Uyarıyoruz, bu ateş sizi de yakar, bizi de yakar, ülkeyi de yakar. Diyelim ki bunu istemiyor, kontrollü bir kaos yönetmek istiyorsunuz. Ama bütün il ve ilçe binalarımızı yaksanız da biz inandığımız değerlerden vazgeçmeyiz" dedi. (DUVAR)