Burhan Kuzu'dan Davutoğlu'na eleştiri

AK Partili Burhan Kuzu, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz düşürülen Rus uçağı ile ilgili sözlerini eleştirdi. Kuzu, "Düşürmediğin uçağa niye düşürdüm diyorsun. 'Talimat verdim düşürdüm' denir mi ya" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul milletvekili Burhan Kuzu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz yıl Kasım ayında düşen Rus uçağı ile ilgili söylediği “Emri ben verdim” sözlerini eleştirdi. “Düşürmediğin uçağa niye düşürdüm diyorsun. ‘Talimat verdim düşürdüm’ denir mi ya” diyen Kuzu  “Amerika düşürdü deniyor, FETÖ’nün köpekleri düşürdü deniyor. Bilmem kim

deniyor. Başbakan Davutoğlu da ‘Biz düşürdük’ deyiverdi o arada. O da ayrı bir yanlış bana sorarsan. Düşürmediğin uçağa niye düşürdüm diyorsun. ‘Talimat verdim düşürdüm’ denir mi ya. Böyle bir şey var mı” diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya atılan “Rus uçağını FETÖ’cü subaylar düşürdü” iddiaları sonrası yaptığı açıklamada ise “burada bir art niyet var. Benim o anda emir vermem mümkün değil. İhlal yapan uçaklara angajman kuralı uygulanır” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)