Meclis yayını iki buçuk aydır 'engelli'

TBMM TV'nin Genel Kurul tutanaklarını görme ve işitme engelliler için çevirme hizmeti tek personelin sağlık sorunu nedeniyle iki buçuk aydır verilemiyor. CHP, konuyu Meclis Başkanı'na sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Meclis faaliyetlerini engelli vatandaşların da izlemesi için yapılan çalışmaları sordu.

Basmacı'ya yanıt Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın'dan geldi. Aydın, Meclis faaliyetlerinin TBMM TV aracılığıyla halka ulaştırıldığını bu çerçevede engellilerin de çalışmalara erişimini sağlamak için bir dizi düzenleme yapıldığını anlattı. Aydın'ın verdiği bilgiye göre, 1994 yılında yayın hayatına başlayan TBMM TV'de “Engelsiz Meclis Projesi” kapsamında düzenlemeler yapıldı. 24. Yasama Döneminden başlayarak da tüm tutanaklar görme engelliler için seslendirilmeye, işitme engelliler için ise işaret diline çevrilmeye başlandı. Ancak tutanak özetlerinin seslendirilmesi ve işaret diline çevrilmesi uygulaması bu işi yapan personelin sağlık sorunları nedeniyle durdu.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın'ın verdiği bilgiye göre 26. Yasama Dönemi 2. Yasama Yılı'nın başladığı 1 Ekim'den bu yana, yaklaşık 2 aydır bu hizmet, tek personelin sağlık sorunları nedeniyle verilemiyor. (DUVAR)