Cumhurbaşkanı Erdoğan: Maç yaparken penaltının kuralları değişiyor

Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin üyeliği ile ilgili tutumunu eleştiren Erdoğan, "Türkiye'nin kapıda bekletildiği bir Avrupa'nın güven ve huzur içinde olması mümkün değildir" dedi. Erdoğan, tartışma yaratan milli seferberlik çağrısını, "milli dayanışma için" yaptığının vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile ortak açıklama yaptı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine destek veren Slovenya'ya teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

'TÜRKİYE BEKLERKEN AB HUZUR İÇİNDE OLAMAZ'

Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'nin kapıda bekletildiği bir Avrupa'nın güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Biz AB sürecinde tamamen samimi olduk, AB'ye gereken desteği vermekten çekinmedik" dedi.

AB'nin Türkiye'nin üyeliği ile ilgili tutumunu eleştiren Erdoğan, "Maç yapıyoruz, maç esnasında bakıyorsunuz penaltının kuralları değişiveriyor. Çünkü rakip Türkiye. Bunu biz 53 yıldır yaşadık. Ne yazık ki hâlâ yaşıyoruz. Artık buna tahammül etmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Mülteci sorunu konusunda AB'nin verdiği sözü tutmadığını söyleyen Erdoğan, "1 Temmuz itibarıyla 3 milyar Avro Türkiye'ye verecekti, şu ana kadar gelen para 667 milyon dolar veya avro. Aynı şekilde ikinci bir taksit yine 3 milyar avro olacaktı, ondan zaten hiçbir ses yok. Vize konusu vardı. Vize konusunda da en sonunda bu yıl sonuna kadar dediler. Şu anki gelişmelere baktığımız zaman vize sorununun çözülmesi mümkün değil" diye konuştu.

PUTİN, OBAMA VE MERKEL'LE GÖRÜŞME

Halep'te sivillerin tahliyesi konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama ile görüştüğünü belirten Erdoğan, Almanya Başkanı Angela Merkel'le de konuyu ele aldıklarını dile getirdi.

Erdoğan, "Putin'le çok sayıda görüşme yaptım. Almanya Başbakanı Merkel ile de görüştüm. Az önce Sayın Obama ile uzunca bir görüşmemiz oldu, kendileriyle yaptığımız görüşmede de sadece Suriye değil aynı zamanda Irak'taki gelişmeleri de ele aldık, Irak konusunu da görüştük. Çünkü bölgede şu anda sadece Suriye yok, aynı zamanda Irak var. Irak'ta da özellikle Telafer ve Sincar'da istenmeyen bir durum olması halinde buradaki sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu da kendilerine ifade ettim. Kendileri, 'Biz nasıl yardımcı olabiliriz ' dediler, ben de kendilerine nasıl yardımcı olabileceklerini ayrıca ifade ettim" şeklinde konuştu.

Halep'ten bin 150 kişinin tahliye edildiğini aktaran Erdoğan, yaralılar ve siviller için, Kızılay ve AFAD'ın önlem aldığını kaydetti. AB ülkelerinin mültecileri almak istemediği söyleyen Erdoğan, savaştan kaçanları Türkiye'ye alabileceklerini ve bu konuda çalışma yapması için TOKİ'ye talimat verildiğini belirtti.

'MİLLİ DAYANIŞMA ÇAĞRISI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün milli seferberlik çağrısında bulundunuz. İlerleyen günlerde bu çağrı anayasal bir hal mı alacak yoksa ifade ettiğiniz milli dayanışma açısından bir çağrı mıydı?" sorusuna, şu cevabı verdi:

"Bu, birinci derecede milli dayanışma açısından bir çağrıdır. Önce bunu başaracağız. Milli dayanışma açısından atacağımız bu adımla birlikte Türkiye olarak terörle mücadelede gücümüzü derleyip toparlayıp pekiştirmemiz lazım." (HABER MERKEZİ)