Çankaya'da 3 liderden ortak açıklama

Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla düzenlenen zirvenin ardından ortak açıklama yapıldı. İlk kez ortak açıklama yapan her üç lider de, 'terörle mücadele'de ortak hareket edileceğine vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 44 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından Ankara'da liderler zirvesi yapıldı. Toplantıda hükümet kanadı, CHP ve MHP liderine Türkiye'nin yanısıra Suriye ve Irak'taki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Zirvenin ardından yapılan ortak açıklamada liderler şunları söyledi;

İÇERDE VE DIŞARDA SÜRDÜRÜLEN MÜCADELE BEKA SORUNUDUR

Başbakan Binali Yıldırım: Terörle mücadelede genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini söylediler. Suriye'de ve Irak'ta devam eden terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. İçerde, dışarda kim ne derse desin bizim için bir anlamı yoktur. Bizim için önemli olan milletin kardeşliğinin zarar görmemesidir. Geniş kapsamlı değerlendirme yaptık, gerek yurtiçi gerekse de Irak ve Suriye'deki gelişmeler konusunda. Sayın genel başkanların önerilerini dinledik, notlar aldık, verimli bir görüşme oldu.

HERKES ORTAK TAVIR TAKINMALI

Kemal Kılıçdaroğlu: Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavır takınması ve birlikte mücadele konusunda bir uzlaşmamız oldu. Teröre karşı 80 milyonun ortak tavır koyması gerek. Düşüncelerimizi, fikirlerimizi gayet net bir şekilde ifade ettik. Türkiye süratle normalleşmeli ve terör bitirilmelidir. Terör, hükümetin değil tüm partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur. Herkesin bu konuda destek olmalıdır.

KESİN BİR MÜCADELE YÜRÜTÜLMELİ

DEVLET BAHÇELİ: Toplantı, milletimizin beklentilerine cevap verebilecek bir olgunluk içinde gelişmiştir. Siyasi partiler terörle mücadelenin kesin ve acımasız bir şekilde sürdürülmesini istemedir. Bunun sonucu da önümüzdeki günlerde görülecektir.

(HABER MERKEZİ)