Numan Kurtulmuş: Kim dost kim düşman görmek isteriz

Bakanları Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklama yaptı. Kurtulmuş, IŞİD'in elinde olan El Bab'da "Son bitirici operasyonun hazırlıkları yapılmaktadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Beşiktaş'ta yaşanan saldırıyı PKK'nin gerçekleştirdiğini söyleyen Kurtulmuş, "Asla teröre alışmayacağız, hesap soracağız. Ve asla diz çökmeyeceğiz, milletimiz bu savaşı kazanacaktır" dedi.

Saldırının ardından yabancı devletlerin açıklamalarına değinen Kurtulmuş şunları söyledi:

"Bu saldırıdan sonra kim dost kim düşman görmek isteriz. Sadece birkaç cümlelik kınama mesajlarının dışında yanımızda olduklarını görmek isteriz. Ortaya konulan bu destekleri olumlu bulduğumuzu ama yeterli olmadığını belirtiyoruz.

'YPG'Yİ KOALİSYONUN PARÇASI OLARAK GÖRÜYORLAR'

AB ülkelerinden taziye mesajları verilmiştir. Şu anda bile hala Avrupa'da PKK'nın açıkça bir çok ülkede elini kolunu sallayarak faaliyette bulunduğu da herkesin malumudur. Avrupa ülkelerinden PKK'nın Avrupa uzantılarının da bir takım legal şemsiyeler altında faaliyet gösterdiği iddialarının görmezden gelinmemesini istiyoruz.

Biz PYD ve YPG'nin birer terör örgütü olduğunu ifade ederken ısrarla onların DEAŞ'a karşı olan unsurlar içerisinde olduğu ve bu durumda koalisyonun bir parçası olduğunu ifade edenler oluyor. PYD, YPG ve PKK arasında hiçbir fark yoktur.Bundan müttefiklerinizi teröre karşı sadece söz olarak değil uygulamada da Türkiye'nin yanında olduklarını göstermeleri lazım."

DİYARBAKIR'DA DÜŞEN UÇAK

Diyarbakır'da düşen F-16 savaş uçağının, düşmesinin nedeninin henüz belli olmadığını aktaran Numan Kurtulmuş, "Kuvvetle muhtemel teknik arıza sebebiyle gerçekleşmiştir. Fakat araştırmalar yapılacak. Kaza ile ilgili tüm detaylar ilgilenecek ve sonuç ortaya konulacaktır. Pilotumuza ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.

TORBA YASA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Kurtulmuş, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda alınan kararların uygulanması için torba yasa çalışmaları başlandığı dile getirdi.

'EL BAB'DA SON OPERASYONUN HAZIRLIKLARI YAPILMAKTADIR'

Fırat Kalkanı Harekatı'na değinen Kurtulmuş, "El Bab konusunda son noktaya doğru gelinmiştir. Bu anlamda şehir çevrelenmiş ve son bitirici operasyonun hazırlıkları yapılmaktadır. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde El Bab ile ilgili harekatın o kısmı bitirilmiş olacak" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)