Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Yıldırım ve Bahçeli'ye teşekkür

Anayasa değişiklik teklifinin Meclis'e sunulması sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi içinse "Yeni Türkiye'nin cemresidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek Ödül Töreni'ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, TBMM'ye sunulan anayasa değişiklik teklifi nedeniyle, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

'15 TEMMUZ YENİ TÜRKİYE'NİN CEMRESİDİR'

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesini Çanakkale Savaşı'na benzeten Erdoğan, "Anadolu toprakları o gece bir kez daha Türk milletine vatan kılınmıştır. Hepsinden de öte, 15 Temmuz yeni Türkiye'nin cemresidir. Öyle bakıyorum" dedi.

Kimsenin ötekileştirilmediği bir yönetim anlayışını kuracaklarını söyleyen Erdoğan, "Bugün Parlamento'ya sunulan yeni anayasa çalışması hususunda Sayın Başbakanımıza ve MHP Genel Başkanı'na, bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlara huzurunuzda çok çok teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki Parlamento bu konuda inşallah beklenen, arzulanan kararı verir, ondan sonra da millet gerçek kararı vermek suretiyle Türkiye yol almaya devam eder" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)