Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu 4 yılda çözeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu'na başsağlığı için Diyarbakır'a geldi. Gazetecilerin sorulanı yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Kürt sorununu 4 yılda çözebileceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 3 gün önce vefat eden babası Fehmi Tanrıkulu'nun babası için kurulan taziyeye katıldı. Liceliler Yasevi'ne gelen Kılıçdaroğlu'nu Sezgin Tanrıkulu kapıda karşıladı. Fatiha okutan imam, Kürtçe ve Türkçe konuşma yaparak Kılıçdaroğlu'na taziyeye katıldığı için teşekkür etti.

'DEKONT ŞEREF MADALYASIDIR'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın dolar bozma çağrısına değindi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın hesabındaki 200 bin doları TL'ye çevirdiğine dair dekontu, TBMM'ye sunma çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu: "Sayın Cumhurbaşkanı'nın 200 bin doları bozdurduğuna ilişkin dekontun açıklanması beni çok mutlu etti. Ama bu dekontu hepimizin görme ihtiyacı var. Dekontu niye gizliyoruz ki? Dekont şeref madalyasıdır. Kafamızdaki soruları besliyor bu gizleme. Dolayısıyla gizlenmemeli dekont kamuoyuna açıklanmalı" diye konuştu.

BAYKAL'IN ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Kılıçdaroğlu, Adana mitinginde cezaevinde olan gazetecilerin ismini saydığı için yapılan eleştirilere de cevap verdi. Siyasi partilerin ve siyasetçilerin ilkeli olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim ilkemiz, hiçbir gazeteci hapiste olmasın. Düşüncelerini açıklayan bir insan benim düşüncelerimi desteklemediği zaman hapse girsin. Siyasette ilkeli duracaksınız. Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum. Bu ayıptan Türkiye'nin arındırılmasını istiyorum" dedi.

'35 YILLIK SORUN 5 DAKİKADA ANLATILMAZ'

Kılıçdaroğlu, Kürt sorunuyla ilgi soru üzerine şunları söyledi: "35 yıllık sorunu 5 dakikada anlatmak doğru değil. Ama sözüm söz, bu sorunu 4 yılda çözeceğiz. Nasıl derseniz, bu konuda kitaplarımız var. Bu sorunu demokrasi ve insan hakları çerçevesinde çözeceğiz."

Açık grevine başlayan abisi Celal Kılıçdaroğlu hakkındaki soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Ağabeyimle ilgili bir sorun yok" ifadelerini kullandı.

Celal Kılıçdaroğlu, "Ağabeyim ya FETÖ tarafından kandırıldı veyahut da başkan yardımcıları tarafından yanlış bilgi verildi. Şu anda yanlış yolda" şeklinde açıklama yapmıştı. CHP içinde "FETÖ" üyeleri olduğunu iddia eden Celal Kılıçdaroğlu, Söke'den Didim'e yürüyüş başlatmıştı.