CHP yönetiminden Baykal'a yanıt

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Deniz Baykal'ın Kılıçdaroğlu'nun tutuklu gazetecileri alkışlatmasına yönelik eleştirilerinin yersiz olduğunu söyledi. Cankurtaran, "Demokrasi ihlaline uğramış herkes bizim savunacak alanımıza girer" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine CHP yönetiminden yanıt geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin Manisa il başkanlığı binasında bu gün bir toplantı yaparak değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanlarından Fatih Gürsul'un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Cankurtaran, "Önce kendi içindeki FETÖ'cüleri ayıklasınlar, arkasından varsa tüm siyasi partilere baksınlar" dedi.

'SUÇ ÖRGÜTLERİ ARTABİLİR'

Ekonomideki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cankurtaran, ekonomideki sıkıntıların OHAL baskısı ile gizlenmeye çalışıldığını savundu. Cankurtaran, "Patlayan krediler, tahsil edilemeyen alacaklar 1990'lardaki gibi çek senet tahsilatı yapan suç örgütlerinin artmasına neden olabilir. Bu tablonun sorumlusu hükümettir. Piyasalar başkanlık dayatmasına tepki veriyor" dedi.

BAYKAL'IN SÖZLERİ

Cankurtaran, Deniz Baykal'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerine de yanıt verdi.

Baykal, CNN Türk’te dün katıldığı 'Tarafsız Bölge' programında “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta Adana’da düzenlenen mitingde, Cumhuriyet gazetesi ve FETÖ tutuklusu gazetecilerin ismini söyleyerek ‘burada’ dedirtti ve alkışlattı. Bu konuyla ilgili tartışmalar sürüyor, bu konudaki düşünceniz nedir?” sorusu üzerine şunları söylemişti: "Türkiye çok önemli tarihi bir karar alma sürecinin içerisine girerken, anayasa değişikliğiyle ilgili önemli sorunlarla karşı karşıyayken, böyle bir konunun karşımıza çıkması üzüntü verici. Öyle kazalar bizim başımıza çok iş açıyor."

'MAĞDUR OLAN HERKESİ SAVUNURUZ'

Cankurtaran, Baykal'ın bu sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulunca kişileri değil, hak ihlaline uğramış insanları savunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Demokrasi ihlaline uğramış herkes bizim savunacak alanımıza girer. Biz her türlü mağdur olanı savunuruz ve adını da geçiririz. Biz orada isimler üzerinden değil, Türkiye'de tüm haksız yere mağdur olanları savunuyoruz. Demokrasi herkese lazımdır. Biz CHP olarak demokrasi ihlalinde kişi ayrımı yapmıyoruz. Mağdur edilmiş herkesin hakkını arayacağız. Önemli olan kişi değildir."

'AKP FETÖ İLE SUÇ ORTAKLIĞI YAPTI'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul'un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasıyla ilgili soruları DA cevaplayan Yasemin Öney Cankurtaran, şunları söyledi:

"FETÖ'nün askeriyeye, yargıya, kolluk güçlerine yayılmasını AKP bizzat kendi yapmıştır. Hukuki ve siyasi sorumluluktan kurtulamayacaklar. Bir terör örgütünün amacı hükümeti ele geçirmekse bunun yargı, askeri, eğitim ayağı olduğu gibi siyasi ayağı da var. AKP'nin FETÖ'yle suç ortaklığı yapmış, terör örgütüne mensup olan siyasileri de var. Ama AKP bugün sanki öçinde terör örgütüne mensup kimse yokmuş gibi kendine muhalif olanlara karşı gözaltı ve tutuklama dalgası ile algı operasyonu yapıyor. 'Biz temiziz bizim dışımızdaki herkes bu terör örgütüne bulaşmış' demeye çalışıyorlar. Halkı hiçbir şekilde kandıramazlar. Önce kendi içindeki FETÖ'cüleri ayıklasınlar, arkasından varsa tüm siyasi partilere baksınlar. Hiçbir şekilde örgüte bulaşmamış vatandaşları bu süreç içinde bir an önce serbest bırakılması sağlanmalı. Bizi yıldıramazlar. Cumhurbaşkanının adını Fetömatik koydum. Bir şeyi karalamak istediğinde hemen FETÖ, kendini aklamak istediğinde FETÖ. İster akla ister karala. Önce AKP kendi içindeki FETÖ'cüleri tespit etsin, önce kendilerinde arasınlar." (MANİSA/DHA)