Gül'den 'reformlara dönüş' çağrısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla kendi adını taşıyan müzenin açılışında konuşan Abdullah Gül, demokrasinin reformcu bir niteliği olduğuna vurgu yaparak, "Nasıl yaptığınız şeyler köklü bir reform süreci içerisinde bizi ileri taşıdıysa da yine aynı şekilde bu reform süreci gerçekleşecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri’de Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi için açılış töreni düzenlendi. Müzenin açılışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birer konuşma yaptı.

Törende ilk konuşmayı yapan Başbakan Yıldırım, "Tüm yol arkadaşlarımız burada. İlk günden bu yana olduğu gibi, birlikte bir aradayız. Kumpaslar, oyunlar 14 yıllık iktidarımızda hep vardı. Erdoğan ve Gül buna karşı mücadelede en büyük katkıyı vermiştir" dedi.

Eski cumhurbaşkanı Gül ise bir siyasi tarih müzesi oluşturmayı tasarladıklarını söyledi. Tarihte inişler, çıkışların söz konusu olduğunu belirten Gül "Bizim yakın tarihimizde de var. 60'lar, 80'ler var... 28 Şubat dönemleri var. Bunlar hep ara dönemler olarak kaldı, bunları aştık ve Türkiye'yi ileri taşıdık. 15 Temmuz'da haince ve rezilce gerçekleştirilen bu olayı da geride bırakacağız. Suçlu ve suçsuzu titizlikle ayıklayıp, suçluya gerekli cezaların verileceği herkesin emin olduğu husustur" diye konuştu.

'BU DÖNEMİ SÜRATLE ATLATACAĞIZ'

Demokrasinin devamlı bir mükemmelleşme süreci demek olduğunu anlatan Gül, konuşmasına şöyle devam etti: "En iyiyim diyenler de kendilerini geliştirmek zorundadır. Bu süreçte istişareler, eleştiriler, özeleştiriler olur ve hep ileri gidilir. Mevcut sorunları zamanında aşmalıyız ki sorunlar birikmesin. Bunun için demokrasinin reformcu bir niteliği vardır. Nasıl yaptığınız şeyler köklü bir reform süreci içerisinde bizi ileri taşıdıysa da yine aynı şekilde her şeyi en iyi yapmak için bu reform süreci gerçekleşecektir. Bu içinde yaşadığımız dönemi süratle atlatacağız ve Türkiye en parlak dönemlerini yaşayacaktır."

ERDOĞAN: 1997 KIRILMA NOKTASI OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrenciliği yıllarından beri Abdullah Gül'le yol arkadaşı olduklarını söyledi. Gül'ün cumhurbaşkanlığı sürecinde ülkenin dönüşümden geçtiğini anlatan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasında en ibretlik hadiseleri yaşadık. Cumhuriyet mitingleri ve 27 Nisan bildirisiyle meydan okumaya dönen bu seçim süreci 367 garabetiyle trajikomik bir hale dönmüştür. Bu ülkeye bu da yaşatıldı. Biz de demokrasi ve milli iradeye karşı saldırılara cevabımızı Abdullah Bey'i aday göstererek verdik. Görevi yürüttüğü yıllarda Türkiye'nin çok önemli değişim, dönüşüm, yeniden yapılanma süreci olmuştur. Biz Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı dayanışmasıyla bu süreçleri geçirdik.

Türkiye vesayetin değil, milletin cumhurbaşkanlığına giden bu yolda ilk adımları Sayın Abdullah Gül'le atmıştır. Siyasetin dikensiz bir gül bahçesi olmadığını da attığımız adımlarla tecrübe ettik. 1997 yılı bizim için kırılma noktası oldu. Bu süreçte gönlümüz kırıldı ama milletimizle olan bağımız güçlendi. Abdullah Gül Bey ve diğer kardeşlerimizle yürüttüğmüz mücadele 2002 yılında tek başına iktidarla neticelendi. 14 yıl geride kaldı. Bu 14 yıl Türkiye'nin en büyük değişimlerini yaşadığı dönem oldu.

Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bu süreç içerisinde önümüzü kesme gayretlerinde son adım 15 Temmuz darbe girişimi olmuştur. İçeriden ve dışarıdan atılan bu adımla önümüzü kesmeye çalışanlar milletimizin Hakka yürüyüşüyle bunu başaramadılar. İstediğiniz kadar tanklara, toplara, F-16'lara sahip olun ama biliniz ki, bir milletin ölümü öldürmesi onun karşısında hiçbir şeyi varlık olarak koyamazsınız. 16 saatte darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü."

(HABER MERKEZİ)