Yarkadaş: AKP ikinci geri adımı attı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümetin Meclis'e getirdiği yasa tasarısı maddelerini halkın tepkisi yüzünden savunamadığını söyledi. Yarkadaş, Başbakan Yıldırım'ın gece yarısı Meclis'e sürpriz bir biçimde geldiğini ve iki düzenlemenin geri çekildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümetin kamuoyunda "tecavüzcülere af" olarak bilinen maddeden sonra "emekli akademisyen vekillere çift maaş" öngören maddeyi de gece yarısı iptal etmek zorunda kaldığını söyledi.

Yarkadaş, Twitter hesabından 01.00'de Meclis çalışmasının tamamlandığını duyurmasının ardından şu paylaşımları yaptı:

Milli Eğitim Bakanlığı'na ait yasa tasarısı Meclis'te görüşüldü. 3 gün süren çalışma az önce tamamlandı. Tasarının tamamı oylanmadan hemen önce, AKP emekli akademisyen vekillere ballı maaş öngören maddeyi geri çekti. Yani; AKP 'ballı maaş'tan tepkiler üzerine vazgeçmek zorunda kaldı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, CHP'nin itirazlarına ve verdiği önergeyi genel kurulda "Katılmıyoruz" diyerek reddetti. Bu gece ise "ballı maaş" önergesini tamamen geri çektirdi. Sonuçta, partimizin istediği oldu. AKP kendi önergesini geri çekmek zorunda kaldı. Halkın tepkisi karşısında geri adım attı. Bakan Yılmaz'ın ise süreci yönetemediği görüldü. Sonuçta halk kazandı. Adana'da çocuklar yanarken 5500 TL'lik ballı maaşın peşine düşenler, halkın hafızasına kazındı. Halk her şeyi gördü.

AKP'li vekillerin yangında 11 kişinin ölmesine rağmen, ballı maaşın peşine düşmeleri, kamu vicdanında derin bir iz bıraktı. Binali Yıldırım belli ki bu gerçeği gördü. Ki; bu yüzden tasarının tamamı oylanacakken, genel kurula sürpriz bir biçimde geldi. Yeni bir skandala engel olmak için Meclis'e gece yarısı gelmesinin başka bir anlamı da var kuşkusuz... O da şu: Yıldırım 'Başbakan benim' mesajı vermeye çalışıyor. Gruba hakim olduğunu göstermek istiyor. Zira, damat Berat Albayrak'ın koltuğunu sarstığını o da görüyor. Bu yüzden işi sıkı tutmaya çalışıyor.

Ancak ne yaparsa yapsın; son 15 günde iki tasarıdan; taciz ve ballı maaş maddelerini geri çektiler. İktidar olmalarına ve OHAL hukuksuzluğuna rağmen iki tasarıda da geri adım attılar. En büyük gücün halk olduğunu anlamak zorunda kaldılar.