MHP: Sistemin nefesini açmak için devreye girdik

MHP'nin başkanlık için AK Parti ile el sıkışmasının ardından ilk açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'dan geldi: MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP; AKP'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, fiili durum nedeniyle parlamenter sistemin revizyondan geçmesi gerektiğini söyledi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Adan, 2014 yılında cumhurbaşkanının halk oyuyla seçilmesi sonrasında oluşan 'erkler belirsizliği ve karmaşa'nın siyasi kriz ve tıkanıklıklara yol açtığını söyledi. Rejimin ve anayasanın yamalı bohçaya döndüğünü savunan Adan "Sistemin revizyondan geçirilmesi, her şeyin yeniden tarif edilmesi ve her erkin sınırlarının yeniden tespit ihtiyacı hâsıl olmuştur. Parlamenter sistemin revizyonu gerekir derken kastettiğimiz bu gerçekliktir. Sigara tiryakisi gibi hukuksuzluk bağımlısı hâline gelen parlamenter sistem; sağlığına kavuşturulmalı, akciğerleri temizlenmelidir. O halde siyasi tıkanıklığın giderilmesi ve cumhurbaşkanlığı makamıyla ve iktidarın çözüme sevk edilmesi için zorlayıcı bir demokratik siyasi dalga yaratılmalıdır. MHP bunun için harekete geçmiştir" ifadelerini kullandı.

'FİİLİ DURUM SON BULUR'

Adan, mevcut durumun Türkiye'yi giderek büyüyen siyasi istikrarsızlık tehlikesine sürükleyeceğine vurgu yaptı ve ekledi: "Türkiye'de erkleri paylaşan kurumların da anayasal ve yasal fonksiyonlarını icra etmesi gerekmektedir. MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP; AKP'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir. Hiçbir güç Meclisin veya doğrudan milletin izhar ettiği iradeye direnemez ve böylece Türkiye'yi tehlikeye sokan fiilî durum son bulur. O bakımdan, meseleyi Meclis gündemine getirmekten veya halka gitmekten korkmamalıdır."

(İSTANBUL-DHA)