Erdoğan'dan 'dövizi bozdurun' çağrısı

Dolar dünden itibaren tüm zamanların rekorunu kırarak 3.5 seviyesinin üzerine çıkarken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan "Yastık altında dövizi olanlar bozdurup altına, TL'ye çevirsin" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek döviz kuruna karşı geçen hafta faizi yükselten Merkez Bankası'nı (MB) isim vermeden eleştirdi. Yüksek faizin finans sektörünü ihya ettiğini, yatırımları engellediğini belirten Erdoğan, "Bunu kamu bankaları için de söylüyorum. Artık istiklal ve istikbalimizi güçlü kılmanın peşindeyiz" dedi. Erdoğan, dün akşam saatlerinden itibaren 3,5 seviyesini de geçen dolar için de "Yastık altında dövizi olanlar gelsin parasını altına, TL'ye dönüştürsün. Ne lüzum var dövize değer kazandıracağız" dedi.

Ankara'da Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu yeni otomotiv merkezi 'Otonomi'nin açılışında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

14 YIL ÖNCESİNE GÖRE 3 KAT DAHA ZENGİNİZ: Bugün ülkemizde 11 milyondan fazlası otomobil olmak üzere 21 milyona yakın motorlu kara taşıtı bulunuyor. Her yıl otomobil satışında rekor kırıyoruz. Bugünkü Türkiye 14 yıl önceki Türkiye’den 3 kat daha zengindir. Kim ne derse desin. Halep oradaysa arşın burada. Bugün herhangi bir vatandaşımızın otomobil alması 3 kat daha kolaydır.

BAK YİNE SÖYLÜYORUM TEĞET GEÇECEK: Son günlerde bir döviz meselesi çıkardılar. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, TL’ye dönüştürsün. Ne lüzum var bunlara değer veriyoruz. Bunu yaptığımız sürece birilerinin oyununu bozarız. Hiç endişe etmeyin. Aynı şeyi 2007’de de yaptılar. Teğet geçecek dedim. Bak yine söylüyorum, bu da teğet geçecek.

YÜKSEK FAİZ: Faizi düşürmekten başka çare yok. ABD’de Avrupa’da yüksek mi? Madem öyle biz niye 15-16’larda dolaşıyoruz. Yüksek faiz finans sektörünü ihya eder. Bunu kamu bankaları için de söylüyorum. Artık istiklal ve istikbalimizi güçlü kılmanın peşindeyiz.

(HABER MERKEZİ)