Ahmet Türk: Tutuklanmadan cezaevinde yerim ayrılmıştı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, hiçbir somut dayanak olmadan siyasi nedenlerle tutuklandıklarını söyledi. Tüm özgürlüklerin hedef alındığını belirten Türk, "Şoktan kurtulmak için normalleşme gerekli, Barış herkese kazandırır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, henüz tutuklanma kararları verilmeden önce hangi cezaevine konulacakları ve nasıl götürüleceklerinin belli olduğunu belirterek, "Uçak ve yerimiz önceden ayarlanmıştı” dedi.

Dihaber'e göre, Silivri Cezaevi'ndeki Ahmet Türk, tutuklanma nedenlerinin hiçbir somut dayanağının olmadığını söyledi. Toplumu ve Kürtleri sindirmeye yönelik bir devlet mantığını olduğunu kaydeden Türk, "Devletin politikalarına itiraz eden herkes hedef alınıyor. Bu tutum ve anlayış bu ülkeyi felakete götürür. Devlet izlediği politikayla öfke ve kin yaratarak, milliyetçi kesimlere Kürtleri hedef haline getiriyor. Gelecek açısından tehlikeli görüyorum bunu. Bu politikanın kimseye bir yararı yoktur. Türkiye’yi rahatlatacak bir sürece ihtiyaç var. Toplum gerilmiş durumda. Topluma bir şok uygulandı. Bu sürecin normalleşmeye ihtiyacı var. Toplumun bu şoktan kurtarılması için bir fırsat yaratılması lazım. Böylesi gergin bir dönemde barıştan söz etmek zor ama bir normalleşme için zamana ihtiyaç var. Önce normalleşme süreci olmalı ve daha sonra barışın zeminini oluşturmalıyız. Bunun için de güçlü bir siyasi duruşa ihtiyaç var” dedi.

‘BARIŞ HERKESE KAZANDIRIR’

Mesajında, insanlık ve onur mücadelesi verdiklerini anlatan Türk, özgürlük ve demokrasi isteyen tüm kesimler için mücadele ettiklerini söyledi. Kimseye düşman olmadıklarını ifade eden Türk "Coğrafyadaki tüm halklar birbirine muhtaç halklardır. Dolayısıyla, kardeşlik ve barış üzerinde bir politika herkesi büyütür ve kazandırır. Birbirimizi öldürmekle sonuç alamayız” ifadelerini kullandı.

Demirtaş'ın tüm görüşmeleri kaydediliyorDemirtaş'ın tüm görüşmeleri kaydediliyor

Herkesin üzerinde bir devlet baskını olduğunu, kendisinin kamuoyunda barıştan yana olan kişi olarak tanındığını ancak buna rağmen tutuklandığını kaydeden Ahmet Türk, “Devlet beni tutuklayarak, topluma, ‘sizin en makul olanınızı, barıştan yana olanınızı da tutuklayabiliriz’ mesajı verdi. Durum kötü ama bizlerin barış ve diyalogdan başka bir seçeneğimiz yok. Bir arada yaşamaya muhtacız” değerlendirmesinde bulundu.

Türk, kayyım atanan belediyelerde işten çıkartılan işçiler için üzüntülerini de iletti.