Meclis'te 'delilik' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'li Gökcen Özdoğan Enç ile CHP’li Niyazi Nefi Kara’nın “delilik” tartışmasına sahne oldu. Enç, CHP’li Kara'ya "akıl sağlığı" için psikiyatr önerdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara’nın bir televizyon kanalında, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sözlerini hatırlattı. Enç, Kara'nın darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilgisi dâhilinde yapıldığı yönündeki ifadesini “deli saçması” olarak nitelendirdi.

CHP’li Kara için, “Gerçeklikle olan algısına perde çekmiş”, “hayal aleminde yaşıyor” diyen Enç, “Sadece kınamakla kalmıyor, en kısa zamanda psikologlardan ve psikiyatrlardan akıl sağlığı için destek almasını istiyorum” dedi.

'GELİN, BEYNİNİZE BİR BAKALIM'

Enç’in konuşması üzerine söz alan Niyazi Nefi Kara, Enç’in akrabaları ve belediye başkanıyla ilgili cemaatle ilişki iddialarını gündeme getirdi. Kara, şöyle devam etti:

“Sizin haddinize mi benim sağlık sorunum? Siz kimsiniz de tartışıyorsunuz? Siz gelin, asıl beyninize biz bakalım. Bu Meclisin ilk ve tek beyin cerrahına sataşma haddine mi düşmüş? Kim besliyor seni?”

'HUNİ GİYİP ANTALYA’DA DOLAŞACAK MISINIZ?'

CHP’li Kara’nın ardından tekrar söz alan Enç, akrabalarının cemaatle ilişkisi olduğu iddialarını iftira olarak nitelendirip reddetti. Enç şunları söyledi:

“Alnımın akıyla, FETÖ'nün uşağı olmadan siyaset yaptım. İspat edin, milletvekilliğinden istifa edeceğim. İspat edemezseniz siz ne yapacaksınız? Kafanıza huni giyip Antalya sokaklarında dolaşacak mısınız? Siz kesinlikle bir psikologdan, bir psikiyatrdan tavsiye almalısınız. Bunu da bir iletişimci olarak söylüyorum.”

Yeniden söz alan Niyazi Nefi Kara, AK Parti'li Enç’i CHP’nin psikiyatrist milletvekili Mehmet Bekaroğlu'na havale ettiğini söyledi. (DUVAR)