Kılıçdaroğlu: Bir ekonomi dehası olan Başbakan Yıldırım...

'Her şeyi doların iniş çıkışına bağlamayın' diyen Başbakan Binali Yıldırım'ı eleştirdi: Petrol, doğalgaz, mercimek, köprü ücretleri dolara bağlı değil mi?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'her şeyi doların iniş çıkışına bağlamayın' diyen Başbakan Binali Yıldırım'ı eleştirdi. Başbakan'a, 'bir ekonomi dehası' diyen Kılıçdaroğlu, "Petrol, doğalgaz, sebze, köprü geçiş ücretleri dolara bağlı. Vatandaşın gözünden neyi kaçırıyorsun. Daha bunlara zam gelmedi, hepsine gelecek" dedi...

Kılıçdaroğlu, üniversiteden atılan akademisyen Nuriye Gülmen'e destek vermek için Trabzon'da oturma eylemi yapan öğretmenin oturduğu yeri ıslatan esnafa da tepki gösterdi, "Birbirimiz için adalet aramak haktır..."

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

BAL GİBİ AYRIM YAPIYORSUNUZ: Geçen hafta burada şehitler arasında ayrılık gayrılık olmasın dedim. Şehitler bizim onurumuzdur. 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler gibi bir ayrım ihanettir dedim. Arkasından açıklama yaptılar. “Hiçbir ayrım yapmıyoruz” dediler. Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Bal gibi ayrım yapıyorsunuz. Şimdi anlatacağım.

ŞEHİTLER GAZİLER AYRI TUTULUR MU? Eğer bir yönetim, ülkeyi yönetenler şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında ayrım yapıyorsa o hükümet Türkiye’yi bölen, bölücü bir hükümettir. Şehitler gaziler ayrı tutulur mu? Şehidin anneleri arasında fark var mıdır Allah aşkına? Gencecik evladını toprağa veren bir baba, diğer babadan farklı düşünebilir mi?

HAVUZ MEDYASI YARIN NE YAZACAK? Başta havuz medyası olmak üzere koro halinde üstümüze saldırdılar. Vay efendim Kılıçdaroğlu yanlış söylüyor. Kılıçdaroğlu ağzından çıkan her lafı ölçüp tartıyor. Şimdi anlatacağım, ama merak ediyorum iktidardan beslenen havuz medyası yarın ne yazacak?

BİR KURUŞUNU DAHİ TESLİM ETMEDİLER: Bunlar ne dediler? Bedelliden elde edilecek gelir şehit ve gazi ailelerine teslim edilecek dediler. Bir kuruşunu dahi teslim etmediler. Bu havuz medyası dediğimiz medya bu konuda tek satır yazdılar mı? Yazmadılar. Çünkü kalemlerini başka yere kiraladılar. Parayla yazıyorlar parayla, vicdanla ahlakla yazmıyorlar. Parayla yazıyorsan sen adam değilsin, gazeteci değilsin.

BİZ GAZİ BENİ ZİYARET ETTİ DİYE İŞTEN ÇIKARDILAR: Dediler ki, gazi ve şehit ailelerine iş vereceğiz dediler. Şehit ailelerine veriliyordu, gazi ailesine gaziye hiç verilmiyordu. Biz gazi beni ziyaret etti diye işten çıkardılar, niye Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ediyorsun diye. Bunlarda din de yok iman da yok ahlak da yok.

Çıktı dediler ki “gazilik sektör oldu” dediler. O gazinin hangi şartlarda yaralandığını biliyor musun? Dağın tepesinde neler çektiğini biliyor musun? Vücudunda kurşun, şarapnel parçası taşıyan gazinin ne çektiğini biliyor musun?

KENDİ ÇOCUKLARINI O DAĞLARA, TEPELERE GÖNDERİYORLAR MI? Peki bu Ankara’daki beyler, kendi çocuklarını o dağlara, tepelere gönderiyorlar mı? Askerlik yaptırıyorlar mı? Yaptırmıyorlar. “Şehit ailelerine 450 bin lira tazminat veriliyor, gazilerin aylığı da 6 bin lira” Yahu insaf, ne 450 bin lira verildi, ne 6 bin lira alan var. Yok öyle bir şey. Bakın ayrımcılığın ölçüsünü söyleyeyim. Nakdi tazminat, terörle mücadele ederken askerin ailesine verilen 87 bin 850 lira. Peki 15 Temmuz şehidinin ailesine verilen 101 bin lira. Bu ayrımcılık değil midir? Buna hangi inanç, ahlak izin verir?

DAĞIN TEPESİNDE ŞEHİT OLAN KİMİN ŞEHİDİ? 15 Temmuz şehidine 101 bin lira veriyorsun. Eyvallah ver kardeşim, diğer şehit ailesine de ver. Sayın Binali Yıldırım sana soruyorum, dağın tepesinde şehit olan kimin şehidi?

ÖMER HALİSDEMİR’İN ÇOCUKLARI: Ömer Halisdemir şehit oldu, üniversiteye adını verdik. Hakketti mi? Elbette hakketti. Ama Ömer Halisdemir’in çocukları da 15 Temmuz şehitlerine sağlanan haklardan yararlanamıyor.  Ben söylüyorum şehitler gaziler arasında ayrım yapmayın.

GEL EL ELE VERELİM: Şimdi Binali Yıldırım’a çok açık ve net bir çağrıda bulunuyorum. Başbakanlık koltuğunda oturuyorsun. Şehitliğin ne kadar önemli olduğunu ben de biliyorum sen de biliyorsun. Gel el ele verelim, biz kanun teklifi hazırladık, siz de hazırlayın. Ortak imza ile parlamentoya getirelim. Şehitler arasındaki ayrımı kaldıralım. Sayın Binali Yıldırım’a çağrıda bulunuyorum. Gelirse başımızın üstüne, gelmezse bunu genel kurula indireceğiz.