Erdoğan artık 'başkanlık' diyenleri düzeltiyor!

Erdoğan yeni sistem için 'başkanlık' diyenleri uyarıyor... Müsteşar sokağı cezaevine çıkıyor... Beştepe'yi örnek alan bakanlar neler yapıyor? CHP'li Özgür Özel'in nar ekşisiyle imtihanı... Hepsi Duvar Arkası'nda!

Google Haberlere Abone ol

ERDOĞAN ‘BAŞKANLIK’ DİYENLERİ DÜZELTİYOR

AK Parti ile MHP'nin siyasi iktidarın ‘başkanlık teklifi’ üzerinde uzlaştıkları haberleri geliyor. Nasıl bir başkanlık olacağı tartışması, teklifin MHP’ye iletilmesinden hemen sonra netlik kazanmıştı aslında. Getirilecek sistemin ‘başkanlık’ yerine ‘partili cumhurbaşkanlığı’ olacağına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir süredir asla ama asla ‘başkanlık’ demiyor. Erdoğan’ın yakın çalışma ekibi, kendisinin, konu açıldığında, ‘başkanlık’ diyen herkesi, ‘cumhurbaşkanlığı’ demesi için uyardığını belirtiyor.

'İSİM VERİRKEN DİKKAT!'

Karaman’da bir cadde var. Adı, Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam Caddesi. Mustafa Kökçam Adalet Bakanı Sadullah Ergin döneminde Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı’ydı.

Kökçam’ın adı, 2010 yılında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın görevden alınmasından bir gün önce yargıçlarla görüştüğü iddiasıyla gündeme gelmiş, Bakan Ergin bu iddiaları yalanlamıştı.

Adalet Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı iken memleketi Karaman’daki bir caddeye adını veren Kökçam 2011 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine atandı. Sonra Danıştay Genel Sekreteri oldu, sonra Danıştay 2’inci Daire üyesi…

Peki Kökçam şimdi nerede? Cezaevi’nde. Evet, Mustafa Kökçam, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınarak tutuklandı.

Bütün bunları niye mi yazdık? Kökçam’ın adını verdiği cadde, Ermenek Cezaevi’ne çıkıyor da ondan. Şaka gibi ama gerçek! Cezaevinin açık adresi aynen şöyle: Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam Caddesi, No:19 Ermenek – Karaman…

Herkes için olduğu gibi masumiyet karinesi Kökçam için de geçerli elbette. Hakkındaki iddialar, suçlamalar apayrı bir konu. Ancak kaderin cilvesine bakar mısınız!

BAZI BAKANLAR KÜLLİYE’Yİ ÖRNEK ALIYOR

Son aylarda bazı Bakanların, harcamalarının fazlalığı dikkat çekiyor. Özellikle de bakanlığının makam katı ve makam odası için yaptırdıkları olağanüstü harcamalarla. O bakanların asla tasarruf yapmadığı bir kalem de personel giderleri. En sessiz anda bile Bakan sağa baksa üç personel ‘hazır ol’da bekliyor, sola baksa 3 personel 'bir emriniz var mı' diye soruyor.

Hükümete yakın isimler, işte o bakanların, beğenilerinde ve harcama kalemlerinde 'Külliye’yi örnek aldığını' konuşuyorlar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne her gidişinde bakanlığına dönüp ‘buraya şunu istiyorum, buraya bunu…’ diyen Bakanları, kendi personeli bile şaşkınlıkla izliyor.

ÖZGÜR ÖZEL’İN NAR EKŞİSİYLE MÜCADELESİ

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in ‘nar ekşisi’ düşmanı olduğunu biliyor muydunuz? Bilmeyen herkes, bu hassasiyetini onunla yemek yerken öğreniyor. Özel’in seçim bölgesi Manisa’da bunu duymayan restoran kalmadı.

Geçtiğimiz günlerde Meclis restoranında yemek yerken salata isteyen Özgür Özel’e garson, nar ekşisi de getirdi. Özel’in sadece bakışı yetti ve garson, “Afedersiniz diyerek alıp hemen uzaklaştı nar ekşisini. Masadakilere dönen Özel, 'Hepsi biliyor nar ekşisine karşı olduğumu, şaşırdı herhalde' dedi. Neden nar ekşisi sevmediğini ise şöyle anlattı, “Çok baskın bir tadı var ve o konulunca salatadaki hiçbir sebzenin tadını alamıyorum. O yüzden salataya nar ekşisi konulmasına sinir oluyorum” dedi.