15 Temmuz sorularına 'copy-paste' yanıt!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL sürecindeki uygulamalarla ilgili milletvekillerinin tüm sorularına aynı yanıt geldi! OHAL sürecinde Bakanlar Kurulu’nun KHK yetkisine dikkat çekilen yanıtta çalışmaların titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP, MHP ve HDP milletvekilleri, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası ilan edilen OHAL sürecindeki uygulamaları soru önergeleriyle denetlemeye çalışıyor.

Bu kapsamda MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 Temmuz öncesi ve sonrasında kamudan ihraç edilenlerin sayısı ve görevlerini, ayrıca OHAL sürecinde PKK ile mücadeleyi içeren soru önergeleri verdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerin durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi istedi. CHP’li Elif Doğan Türkmen, emniyet mensuplarının ihracını ve yerlerine başka tarikat ve cemaatlerin yerleştirildiği iddialarına yanıt istedi. CHP’li Mahmut Tanal, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in veto ettiği atamalardan kaçının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanıp darbe girişimi sonrası ihraç edildiğini öğrenmek istedi.

CHP’li Tacettin Bayır ve İbrahim Özdiş, darbe girişimi sonrası YSK’da işlem yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa önceki seçim sonuçlarının şaibeli olup olmadığını sordu.

MHP’li Nuri Oktan da belediyelerdeki ihraçların partilere dağılımını öğrenmek istedi.

YANIT NURETTİN CANİKLİ’DEN

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yöneltilen bütün sorulara yanıt Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’den geldi. CHP, HDP ve MHP milletvekillerinin farklı tarihlerde, farklı içeriklerle verdiği soru önergelerine gelen yanıtlar birbirinin aynısı oldu.

Yanıtta Bakanlar Kurulu’nca 21 Temmuz’da OHAL ilan edildiği ve OHAL’in Meclis tarafından onaylandığı belirtildi. OHAL kapsamında Bakanlar Kurulu’nun Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi bulunduğu hatırlatılan yanıtlarda ihraç edilenler başta olmak üzere yöneltilen sorularla ilgili açıklamaların Bakanlar Kurulu’nca kamuoyu ile paylaşıldığı belirtildi. Yanıtta ayrıca "FETÖ, bölücü terör örgütü ve DAEŞ’a karşı mücadelenin titizlikle yürütüldüğü" ifade edildi.