Bakandan göreve iade edilen öğretmenlere uyarı!

Açığa alınan 6 bin öğretmen göreve dönüyor ama süreç bitmedi. "Bu aklanma değil" diyen Bakan İsmet Yılmaz, soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 6 bin 7 öğretmenin göreve iadesinin aklanma anlamına gelmediğini, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Bakan İsmet Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişiği kesilmiş öğretmen sayısının 30 bin 351 olduğunu açıklayan Bakan Yılmaz, göreve iade edilen öğretmenlerle ilgili de soruşturmanın devam ettiğini beklirterek şunları söyledi:

“Bugün 6 bin 7 öğretmenimizi görevine iade ettik. Gerçekten bunların aklandığı anlamına gelmez, bunların suçlu olduğu anlamına gelmez. Bu idari tedbirdi, bu aşamadan sonra bir idari tedbiri uygulamanın kamu yararı açısından uygun olmadığını gördük. Öğretmenlerimiz de kendi öğrencileriyle buluştu. Ancak soruşturma devam ediyor. Kiminde hiçbir ceza almayabilir, kiminde uyarı cezası alabilir, kiminde farklı bir disiplin cezası alabilir; onlarda da yargı yolu açıktır. İdare yanlış yapabilir, idarenin bütün eylem ve işlemleri yargı denetimine tabidir."

Göreve iade edilen öğretmenlerin tam listesiGöreve iade edilen öğretmenlerin tam listesi

Hangi ilde kaç Eğitim-Senli öğretmen göreve iade edildiHangi ilde kaç Eğitim-Senli öğretmen göreve iade edildi

6 bin öğretmen göreve iade edildi6 bin öğretmen göreve iade edildi

Etiketler iade öğretmen bakan