'Laiklikten uzaklaştıkça kadına şiddet artıyor'

CHP'li Sarıhan, cinsel istismar ve kadın cinayetlerinin insanlık suçu olarak kabul edilip zaman aşımının kaldırılmasını istedi. Sarıhan, "Laik bir toplum olmaktan uzaklaşmak, bu bataklığın kurutulması önündeki en önemli engeldir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’li Şenal Sarıhan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Sarıhan, 2008'de 66 kadının yaşamını yitirdiğine ve 2016'da Ekim ayı sonuna kadar 230 kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek, bu artışın yeteri kadar adım atılmamasından kaynaklandığını söyledi.

'ETEK BOYU BİLE GEREKÇE HALİNE GETİRİLDİ'

'Etek boyunun dahi saldırganlığa gerekçe haline getirildiği, tehlikeli bir manzara' yaşandığını belirten Sarıhan, “Kadına yönelik şiddet sorunu, dünden bugüne daha da büyüyen ve tehlike yaratan dinci-gerici ideolojik bir zeminden üremektedir. Laik bir toplum olmaktan uzaklaşmak, bu bataklığın kurutulması önündeki en önemli engeldir” dedi.

'ZAMAN AŞIMI UYGULANMASIN'

Yargının da hâkim kültürel anlayışla hareket ettiğini savunan Sarıhan, fail erkeklerin korunduğunu, adalet ve hakkaniyete aykırı şekilde ceza indirimleri uygulandığını söyledi. Sarıhan, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hukuken yapılması gerekenlere dikkat çekerek, Meclis’e sunduğu yasa teklifinin görüşülmesini talep etti. CHP'li vekil, “Önerimiz çocuklara yönelik cinsel suçlar ve kadına yönelik cinayetler, bir insanlık suçudur ve zaman aşımından yararlanamaz ve takdiri indirim uygulanamaz” dedi.